Καναδάς: Ραντάρ PicoSAR για το μελλοντικό ανεπάνδρωτο αεροπλάνο επιτήρησης

Το ραντάρ PicoSAR της Leonardo επιλέχθηκε για να τοποθετηθεί στα νέα ανεπάνδρωτα αεροπλάνα που παρέχονται στις καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις από την QinetiQ. Το PicoSAR παρέχει παντός καιρού ικανότητα επίγειας απεικόνισης και επιτήρησης.

Τα ραντάρ E-Scan της Leonardo έχουν παραδοθεί σε 30 χώρες. Στην εκθεση CanSec (Οτάβα, 29-30 Μάιου) η Leonardo ανακοινωσε ότι είχε υπογράψει σύμβαση πολλών εκατομμυρίων ευρώ με τον κύριο εργολάβο QinetiQ για την παροχή αριθμού ραντάρ PicoSAR ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA, επίσης γνωστό και ως E-Scan). Τα ραντάρ θα εγκατασταθούν στα νέα ανεπάνδρωτα αεροπλάνα πληροφοριών, επιτήρησης, πρόσκτησης στόχου και αναγνώρισης (ISTAR) που έχουν παραγγελθεί απο τις καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο απο την Leonardo στο Εδιμβούργο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το PicoSAR θα χρησιμοποιηθεί από μονάδες του καναδικού Στρατού στην θάλασσα και την γη, για εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις.

Το PicoSAR προσφέρει υψηλών επιδόσεων ικανότητες επιτήρησης E-scan σε ένα εξαιρετικά μικρό πακέτο. Ειναι ιδανικό για εγκατάσταση πάνω στο νέο σύστημα των καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο βασίζεται στο ελαφρύ εναέριο ανεπάνδρωτο σύστημα (UAS) UMS Skeldar V-200. Με το PicoSAR εγκατεστημένο στο σύστημα, οι χειριστές θα επωφεληθούν από εύρος λειτουργιών συμπεριλαμβανομένης της απεικόνισης υψηλής ανάλυσης ραντάρ συνθετικού ανοίγματος (SAR) και ένδειξης κινούμενου επίγειου στόχου (GMTI). Μαζί, θα παραδώσουν αποτελεσματική παντός καιρού ικανότητα απεικόνισης εδάφους για τις αποστολές ISTAR.

To PicoSAR ειναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο σύστημα και πέταξε σε περισσότερα από 10 διαφορετικά αεροπλάνα. Το ραντάρ έχει πετάξει στην Ωκεανία, την Άπω Ανατολή, την Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Βόρεια Αφρική, την Βόρεια και Νότια Αμερική και έχει αποκτηθεί από 10 πελάτες. Το PicoSAR ειναι τμήμα ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου αεροπορικών ραντάρ που περιλαμβάνει τα καλύτερα στην κατηγορία συστήματα M-Scan (μηχανική σάρωση) και E-Scan (ηλεκτρονική σάρωση) για αποστολές επιτήρησης και ελέγχου πυρός.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.