Κίνα και Ταϊλάνδη ξεκινούν την αεροπορική άσκηση Falcon Strike 2019

Υπ.Αμ. Κίνας | Κινεζικά μαχητικά στην άσκηση Falcon 2017

Πρόσφατα, πολυάριθμα μαχητικά αεριωθούμενα της Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) έφτασαν στην βάση Ουντόρν της Βασιλικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (ΑΒ Ουντόρν) για να συμμετάσχουν στην κοινή άσκηση με την κωδική ονομασία “Faclon Strike 2019”. Αυτή είναι η τετάρτη άσκηση ανάμεσα στις Αεροπορίες του κινεζικού PLA και την Βασιλική Αεροπορία της Ταϊλάνδης.

Είναι γνωστό ότι η Falcon Strike 2019 θα διεξαχθεί από τα μέσα Αυγούστου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ταϊλάνδη. Η άσκηση στοχεύει στην προαγωγή της συνεργασία και τις επαφές μεταξύ των δυο Αεροποριών, στις δοκιμές τακτικών και μεθόδων μάχης, στην προώθηση της εξέλιξης του εξοπλισμού και την βελτίωση του επιπέδου της πραγματικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης των δύο πλευρών.

Τα τελευταία χρόνια, οι Αεροπορίες Κίνας και Ταϊλάνδης εκτέλεσαν σειρά ρεαλιστικών επαφών και συνεργασιών. Οι προηγούμενες τρεις κοινές ασκήσεις Falcon Strike ανάμεσα στις Αεροπορίες Κίνας και Ταϊλάνδης διεξήχθησαν στην Ταϊλάνδη το 2015, το 2017 και το 2018 αντίστοιχα.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το airrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Νομίζω ότι αν σε αυτά τα Chengdu J-10 εγκαταστήσουν ακροφύσιο με κατευθηνόμενη ώση στα αεροσκάφη που υπηρετούν στην αεροπορία, θα «ξεσκίζουν» όποιοδηποτε άλλο μαχητικό στην κλειστή αερομαχία, όπως παλιότερα οι γερμανοί και αμερικανοί με το X-31 στο οποίο συνεργάστηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.