Κίνα: Νέα όπλα εμφανίστηκαν στην δεύτερη δοκιμαστική διέλευση της επετειακής παρέλασης

Η διέλευση όπλων και εξοπλισμών συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών, υπερηχητικών και στέλθ πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο νωρίς το πρωί της Κυριακής κατά την δεύτερη δοκιμαστική διέλευση της παρέλασης για τον εορτασμό της 70ης επετείου από την ίδρυση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, μαγεύοντας, σε απευθείας σύνδεση, τις λεγεώνες των θαυμαστών των στρατιωτικών συστημάτων, όπως μετέδωσε ο Μα Σιού στο Global Times.

Φωτογραφίες και βίντεο άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ηπειρωτικής Κίνας από το πρωί της Κυριακής, καθώς στρατιωτικά συστήματα προχωρούσαν προς το κέντρο του Πεκίνου ωστε να προετοιμαστούν γιανα συμμετάσχουν στην μεγάλη μεταμεσονύχτια δοκιμαστική διέλευση της επετειακής στρατιωτικής παρέλασης.

Άρματα μάχης Type 99A που κινούνταν στους κεντρικούς δρόμους του Πεκίνου ήταν ανάμεσα στις πρώτες φωτογραφίες, η παραλλαγή ερήμου που διέθεταν ενθουσίασε τους λάτρεις που υπενθύμισαν την εμφάνιση παραλλαγής ζούγκλας των προηγούμενων παρελάσεων. Τα άρματα μάχης ήταν παντού, περισσότερα από 20 σε μια εικόνα και αυτό δεν αφορούσε όλα τα οχήματα μάχης, αποβατικά οχήματα και αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Άρματα μάχης Type 15 εντοπίστηκαν επίσης στους δρόμους της πρωτεύουσας, υποδηλώνοντας ότι το χαμηλού βάρους άρμα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση την 1η Οκτωβρίου στο ευρύ κοινό.

Στρατιωτικοί παρατηρητές ταυτοποίησαν τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Dongfeng-41 (DF-41), ικανούς να μεταφέρουν 10 πυρηνικές κεφαλές ανεξάρτητης σκόπευσης και να χτυπήσουν οπουδήποτε σε όλη την Γη, συμφωνά με την οικονομική εφημερίδα Hong Kong Economic Times. Εντοπίστηκε επίσης ο βαλλιστικός πύραυλος DF-17 που λέγεται οτι φέρει ένα υπερηχητικό όχημα καθόδου παρόμοιο με αυτό του ρωσικού Avangard, κινούμενο σε έναν αυτοκινητόδρομο μέσα στο Πεκίνο.

Εν τω μεταξύ ζωντανά βίντεο και φωτογραφίες αιχμαλώτισαν δύο τύπου ντρόουν: ένα αεροδυναμικής σχεδίασης που πιστεύεται οτι είναι υπερ-υπερχητικό και στέλθ, το άλλο με μια πτέρυγα στελθ σχεδιάσεις, πιθανόν το στελθ επιθετικό ντρόουν Sharp Sword που το 2013 παρατηρήθηκε πρώτη φορά να εκτελεί δοκιμαστικές πτήσεις.

Αυτόνομο υποβρύχιο όχημα.

Πιο μυστηριώδη ήταν μια φωτογραφία ενός μεγάλου αυτόνομου υποβρύχιου οχήματος. Η αποστολή του παραμένει άγνωστη.

Οι κάτοικοι του Πεκίνου ισχυρίστηκαν ότι παρατήρησαν νέους αντιπλοικούς πυραύλους, αντιαεροπορικούς πυραύλους και πυραύλους κρούζ. Επίσης υπέθεσαν ότι ταυτοποίησαν έναν πολλαπλό εκτοξευτή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Κατά τη δοκιμαστική διέλευση το πρωί της Κυριακής, οι λάτρεις κινηματογράφησαν αεροπλάνα που συμπεριελάμβαναν στελθ μαχητικά J-20, μεταφορικά αεροπλάνα Y-20, αεροπλάνα έγκαιρης προειδοποίησης και αεροπλάνα ειδικών αποστολών. Ένα νέο βομβαρδιστικό, το H-6N, ήταν στους αεροπορικούς σχηματισμούς της Κυριακής. Σε αντίθεση με το H-6K, τον προκάτοχο του, μπορεί να ανεφοδιαστεί εν πτήσει, διευρύνοντας το βεληνεκές του, ανέφεραν οι πληροφορίες. Λάτρεις του Στρατού υπέθεσαν οτι το αεροπλάνο μπορεί να μεταφέρει και εκτοξεύσει έναν βαλλιστικό πύραυλο.

Στρατιωτικός αναλυτής ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος δήλωσε στο Global Times Sunday ότι κάποια απο τα όπλα και τους εξοπλισμούς που συζητούνται είναι ανάμεσα στα πιο εξελιγμένα παγκοσμίως, δείχνοντας τις αυξημένες ικανότητες της Κίνας να διαφυλάξει την κυριαρχία, την εδαφική της ακεραιότητα και τους καρπούς της ειρηνικής ανάπτυξης της. “Αυτά τα όπλα, αν φυσικά αποδειχθεί ότι είναι αληθινά, θα χρησιμοποιηθούν για την διατήρηση της ειρήνης, την σταθερότητα και την αποτροπή των συγκρούσεων”, δήλωσε ο αναλυτής. “Η Κίνα ποτέ δεν θα προκαλέσει έναν πόλεμο, όπως έκανε στο παρελθόν”.

Πάνω από 100000 άνθρωποι θα συμμετέχουν στην παρέλαση και 60000 θα παρευρεθούν στην απογευματινή δεξίωση στο Πεκίνο την 1η Οκτωβρίου, δήλωσε ο Ουανγκ Τσιανκχούι, ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος δημοσιότητας της κεντρικής επιτροπής του κομουνιστικού κόμματος Κίνας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Global Times για την Προέλαση.

Φωτογραφίες και βίντεο: @OedoSoldier/twitter

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

13 Απαντήσεις

  1. Καλός ! Κάνατε μια τέλεια παρατήρηση !
   Παραλλαγή αυτή δείχνει πως τα καλύτερα όπλα ήρθαν από τα σύνορα με την Μογγολία και Ρωσία. Όχι με την Ινδία, Βιετνάμ κλπ.

   1. Εχθές έχω δει ένα κινέζικο ντοκιμαντέρ, στο youtube, με πολλές πληροφορίες, ανεπίσημες δηλώσεις από υψηλούς Κινέζους αξιωματούχους. Και την δική τους εκδοχή, και αναμνήσεις τους, για σφοδρές και μακρόχρονες συρράξεις με Ρώσους. Όταν εγώ ήμουν ακόμα στο δημοτικό.

    Λιπών, υποστηρίζουν πως δεν θέλουν πόλεμο, μα και τα ξεχνάνε με τίποτα, πχ αυτά εδώ:

   2. «…Following the Opium War, Russia forced China to sign the Treaty of Aigun (1858) and the Convention of Peking (1860), under which China lost to Russia all claims to territories north of Heilongjiang (Amur) and east of Ussuri, including Sakhalin….»

   3. «…(tsar) Nicholas I declared «where once the Russian flag is raised, it must not be lowered». In the next three years, Nevelskoy established other forts on the alleged Chinese territory around the mouth of the Amur. In 1847 Nikolay Muravyov was appointed governor-general of East Siberia… »

    για να τα καταλάβετε πλήρως, πρέπει να αναφέρω και το παρατσούκλι του κύριου Μουραβιοβ. Και ρωσική, και πολωνική, και μεταξύ των στρατιωτικών του, και ιδαιετέρος μεταξύ των άμαχων…

    ο Муравьёв, Михаил Николаевич (1796-1866) – его называли «Муравьёвым-вешателем» [2][4] или «Муравьёвым-палачом» (ρωσική Wikipedia)

    δηλαδή «Ο κρεμάλοεκτελεστής» ή «ο ροπαλοεκτελεστής»
    και το «ορεώτατο» είναι πως σήμερηνη ρώσικη ιστοριογραφια λέει πως ήταν μόνο мифологизациa δηλαδή ήταν ο καλός άνθρωπος και λάθος των έλεγαν τόσο άσχημα
    αφού ο «ροπαλοεκτελεστής» ήταν τέτοιος για δικούς τους (ιστορικό, Πολωνία)

    άραγε τι έκανε στους Κινέζους ?

   4. re: video – έχει ενδιαφέρων ο διάλογος που ακολουθεί το επόμενο λεπτό. Ειδικά όποιος από εσάς ξέρει και ρώσικα, όχι μόνο αγγλικούς υποτίτλους.

 1. Παρατηρώντας τα άρματα που είναι φορτωμένα επάνω σε σειρμούς, να υποθέσω ότι πρόκειται για πρόβα εισβολής στην Ευρώπη, η εμένα μου φαίνεται έτσι;

 2. Δυο νεους δορυφορους του συστηματος πλοηγησης Beidou εκτοξευσε η Κινα την Δευτερα απο το κοσμοδρομιο του Xichang στο Sichuan, προεκειται για τον 47ο και τον 48ο δρυφορο του συστηματος.
  Οι δυο νεοι δορυφοροι ειναι εξοπλισμενοι για πρωτη φορα με ατομικο ρολοι υδρογονου και με νεους επεξεργαστες για την επιλυση προβληματων πλοηγησης.

  http://russian.news.cn/2019-09/23/c_138415542.htm

 3. «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES ( 78 ολοκληρες!-κουραγιο Φαιδων άλλες 22 εμειναν για το βραβειο)
  .
  .
  .
  .
  ..
  .
  .

  ο νεο БМП VN 17

 4. ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ (a.k.a Kostas)

  https://i.imgur.com/klkxrKG.jpg

  «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)

  .
  .
  .
  .
  .
  .

  Νεο ρανταρ αντιπυροβολικου

  https://bmpd.livejournal.com/3860904.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.