Κίνα: Πρώτες φωτογραφίες του άρματος Type-15 να εκτελεί βολές στο Θιβέτ

Αυτές είναι οι πρώτες βολές του άρματος μάχης Type 15. Σύμφωνα με τον κινεζικό ιστότοπο Global Times, πρόσφατα κινέζοι αρματιστές εκπαιδεύτηκαν στην προσβολή στόχων «σε απόσταση χιλιομέτρων» και συνεργάστηκαν με οχήματα αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων (ATGM) που χρησιμοποιήθηκαν για την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων. Αυτά τα άρματα μάχης ανήκουν στην στρατιωτική διοίκηση Ξιζάνγκ (Αυτόνομη Περιοχή Θιβέτ).

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) της Κίνας εκτέλεσε εντατικές στρατιωτικές ασκήσεις πολλαπλών διαστάσεων, συμπεριλαμβανομένων επιχειρησιακών σεναρίων με άρματα και αντιαρματικά συστήματα σε μεγάλο υψόμετρο στην αυτόνομη περιοχή Θιβέτ, στην νοτιοδυτική Κίνα. Οι μεγάλης κλίμακας, μεγάλων αποστάσεων ασκήσεις μιας Ταξιαρχίας στην βορειοδυτική Κίνα, και η νυχτερινή διείσδυση ομάδας αλεξιπτωτιστών, ακολούθησαν την θανάσιμη σύγκρουση μεταξύ Κίνας και Ινδίας στην συνοριακή περιοχή νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Όπως μεταδίδει το Global Times, αυτές οι ασκήσεις του PLA δεν έδειξαν μόνο ότι οι δυνάμεις που σταθμεύουν στις συνοριακές περιοχή είναι επιχειρησιακά έτοιμες, αλλά και ότι οι Στρατιώτες από όλη την Κίνα θα έρθουν για να τους υποστηρίξουν, και ότι ο PLA μπορεί να απωθήσει οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια με κοινές χερσαίες-αεροπορικές επιχειρήσεις, όπως ανέφεραν κινέζοι εμπειρογνώμονες.

Πρόσφατα πολλαπλών τύπων νέα όπλα και εξοπλισμός συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης Type-15 και συστήματα αντιαρματικών πυραύλων HJ-10 που προσκολλήθηκαν στην Στρατιωτική Διοίκηση PLA Θιβέτ συμμετείχαν σε μια ολοκληρωμένη άσκηση πραγματικών πυρών στο Οροπέδιο Κινγκχάι στο Θιβέτ σε υψόμετρο άνω των 4700 μέτρων, όπως μετέδωσε την 17η Ιουνίου ο τηλεοπτικός σταθμός China Central Television (CCTV).

«Η κύρια απειλή που αντιμετωπίζει η Κίνα στα σύνορα της με την Ινδία προέρχεται από τα ινδικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, άλλα τα άρματα Type-15 και οι αντιαρματικοί πύραυλοι HJ-10 είναι πολύ ισχυρή δύναμη αποτροπή», δήλωσε ο Σονγκ Ζονγκπινγκ, κινέζος αμυντικός αναλυτής και τηλεοπτικός σχολιαστής, την Πέμπτη στο Global Times.

©Κινεζικό Υπ.Αμ./ChinaMil

Μια Ταξιαρχία της 81ης Ομάδας Στρατιών της Κεντρικής Διοίκησης Θεάτρου του PLA εκτέλεσε επίσης ελιγμούς μεγάλης κλίμακας και μεγάλων αποστάσεων σε μια άγνωστη τοποθεσία στην βορειοδυτική Κίνα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μετά από τους οποίους τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, πυροβόλα και αντιαεροπορικά συστήματα της συμμετείχαν σε ασκήσεις επί πραγματικών πολεμικών σχεδίων σε άγνωστα εδάφη, όπως μετέδωσε το CCTV.

Πρόσφατα μια άλλη αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εκτέλεσε ημερήσια και νυχτερινή ομαδική διείσδυση αλεξιπτωτιστών που περιλάμβανε εκατοντάδες αλεξιπτωτιστές, ενώ η κύρια δύναμη περιλάμβανε ανιχνευτές και δύναμη πυροβολικού για την μέγιστη επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με το CCTV.

Ξεχωριστά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης Δυτικού Θεάτρου του PLA που αποδεσμεύθηκε την 18η Ιουνίου, χειριστές ελικοπτέρων της 77ης Ομάδας Στρατιών του PLA πέταξαν με τα ελικόπτερα τους σε περιοχές υψηλού υψομέτρου, στις δραστηριότητες συμμετείχαν επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα. Προηγούμενες αναφορές έδειξαν ότι πολλές άλλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανόμενης της 75ης Ομάδας Στρατιών της Διοίκησης Νότιου Θεάτρου του PLA και εκατοντάδες αλεξιπτωτιστές από την κεντρική Κίνα, έχουν επίσης μετακινηθεί στην δυτική Κίνα. Ο Σονγκ δήλωσε ότι παρότι η Διοίκηση Δυτικού Θεάτρου είναι υπεύθυνη για την προστασία των συνόρων μεταξύ Κίνας και Ινδίας, μπορεί να δεχθεί την υποστήριξη και άλλων Διοικήσεων Θεάτρων.

©Κινεζικό Υπ.Αμ./ChinaMil

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.