Στρατιώτες της 6ης Επιλαρχίας, του 1ου Συντάγματος Ιππικού (6-1 CAV), της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης (ABCT), της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) παρέλαβαν την 21η Αυγούστου τα πρώτα κύρια άρματα μάχης M1A2 SEP V2 Abrams. Δεκατέσσερα άρματα παραλήφθηκαν στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της 1ης ABCT την 20η Ιουνίου από μια Ταξιαρχία Stryker στην δέκατη έκτη ABCT.

Η Ταξιαρχία “Ready First” επιλέχθηκε σύμφωνα με την ανάλυση στρατιωτικών αξίων (MVA) του Φόρτ Μπλίς όπου παρουσίασε αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα σε πτυχές όπως οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, η έκταση για ασκήσεις, οι εγκαταστάσεις ανάπτυξης και η ποιότητα ζωής των Στρατιωτών και των οικογενειών τους.

Τώρα η Μεραρχία θα αποτελείται από τρεις Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες Ομάδων Μάχης (ABCT) και πληροί την πρόθεση του Στρατού των ΗΠΑ να διαθέτει μια πιο καταστρεπτική και ικανή δύναμη και σε καλύτερη θέση για να νικήσει τους μελλοντικούς ισότιμους αντιπάλους. “Τώρα διαθέτουμε την δυνατότητα να προσβάλουμε αποφασιστικά τους εχθρούς μας οποτεδήποτε οι προφυλακές μας έρθουν σε επαφή μαζί τους”, δήλωσε ο Υπίλαρχος Ντάνιελ Σεράνο, Αξιωματικός Σύμβουλος Προσωπικού της 6-1 CAV. “Αυτό παρέχει στην Επιλαρχια μεγαλύτερη ισχύ πυρός σε αντίθεση με (πριν) τα Stryker”.

Ολόκληρη η διαδικασία εκπαίδευσης και αξιολόγησης θα είναι υπό την επίβλεψη της Ομάδας Χειριστών Abrams Εκπαίδευση Νέου Εξοπλισμού (OPNET) της Διοίκησης Αυτοκίνησης και Οπλισμού Οχημάτων Μάχης (TACOM) του Στρατού ΗΠΑ. Η διαδικασία θα παρέχει στους αρματιστές θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση πριν τις δοκιμασίες με τα άρματα σε πεδίο βολών κατά τη διάρκεια άσκησης πραγματικών πυρών αυτό το έτος. “Κάθε άρμα θα διαθέτει πάνω του έναν εκπαιδευτή OPNET και θα τους εκπαιδεύσουν (τους Στρατιώτες)”, δήλωσε ο Ντέιβιντ ΜακΛελαντ, ένας εκπαιδευτής OPNET. “Θα διδαχθούν τον σωστό τρόπο εκτέλεσης των ελέγχων ασφαλείας στους σταθμούς των Οδηγού, Αρχηγού, Γεμιστή και Πυροβολητή. Και μετα θα τους προετοιμάσουμε για την τεχνική της βολής”.

Η Ταξιαρχία Ready First αναμένει επίσης να παραλάβει οχήματα μάχης Bradley, συστήματα πυροβολικού Paladin και οχήματα JLTV στο πλαίσιο της μετατροπής εντός του τρέχοντος έτους.

Απόδοση/Μετάφραση απο  το dvidshub.net για την Προέλαση.

3 Σχόλια

 1. Gunslinger32

  Ξέχασε να ονομάσει αυτούς τους «μελλοντικούς ισότιμους αντιπάλους, που θα νικήσει…» αυτή η ενισχυμένη ταξιαρχία στην υποτιθέμενη μελλοντική αναμέτρηση που προβλέπουν οι αμερικάνοι επιτελείς στο πεντάγωνο(αφού μόνο εκείνοι μπορούν να σκέφτονται αυτές τις μπούρδες, όταν ο αμερικανός πρόεδρος θέλει και προσπαθεί να αποφύγει οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο ίδιος σε μερικές περιπτώσεις).

  Απάντηση
 2. Gunslinger32

  Αυτό όσον αφορά τις ΗΠΑ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις σκέψεις του Dwight D. Eisenhower, στην επική του ομιλία απευθυνόμενος στο έθνος, όπως και με μερικές σκέψεις των Abraham Lincoln και του νεότερου JFK(που ήταν 3εις εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες αλλά με εμπειρία πολέμου), με συνέπεια να προσφέρεται περισσότερο για την στρατηγική μάρκετινγκ των παραγωγών οπλικών συστημάτων παρά για οτιδήποτε άλλο(εκτός αν ετοιμάζουν εισβολή στις ΗΠΑ οι αντιστασιακοί απο το Αφγανιστάν η την Υεμένη, η μια άλλη τριτοκοσμική χώρα).

  Eisenhower called it the ‘military-industrial complex.’ It’s vastly bigger now.

  https://www.washingtonpost.com/politics/2019/06/26/eisenhower-called-it-military-industrial-complex-its-vastly-bigger-now/

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: