ΗΠΑ: Ταξιαρχία Stryker παρέλαβε τα πρώτα M1A2 SEP V2 Abrams μετά τον μετασχηματισμό σε Τεθωρακισμένη

©U.S. Army photo by Staff Sgt. Kris Bonet | Στρατιώτες της 6ης Επιλαρχίας εκτελούν προληπτική συντήρηση στα νεοαποκτηθέντα M1A2 Abrams

Στρατιώτες της 6ης Επιλαρχίας, του 1ου Συντάγματος Ιππικού (6-1 CAV), της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης (ABCT), της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) παρέλαβαν την 21η Αυγούστου τα πρώτα κύρια άρματα μάχης M1A2 SEP V2 Abrams. Δεκατέσσερα άρματα παραλήφθηκαν στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της 1ης ABCT την 20η Ιουνίου από μια Ταξιαρχία Stryker στην δέκατη έκτη ABCT.

Η Ταξιαρχία “Ready First” επιλέχθηκε σύμφωνα με την ανάλυση στρατιωτικών αξίων (MVA) του Φόρτ Μπλίς όπου παρουσίασε αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα σε πτυχές όπως οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, η έκταση για ασκήσεις, οι εγκαταστάσεις ανάπτυξης και η ποιότητα ζωής των Στρατιωτών και των οικογενειών τους.

Τώρα η Μεραρχία θα αποτελείται από τρεις Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες Ομάδων Μάχης (ABCT) και πληροί την πρόθεση του Στρατού των ΗΠΑ να διαθέτει μια πιο καταστρεπτική και ικανή δύναμη και σε καλύτερη θέση για να νικήσει τους μελλοντικούς ισότιμους αντιπάλους. “Τώρα διαθέτουμε την δυνατότητα να προσβάλουμε αποφασιστικά τους εχθρούς μας οποτεδήποτε οι προφυλακές μας έρθουν σε επαφή μαζί τους”, δήλωσε ο Υπίλαρχος Ντάνιελ Σεράνο, Αξιωματικός Σύμβουλος Προσωπικού της 6-1 CAV. “Αυτό παρέχει στην Επιλαρχια μεγαλύτερη ισχύ πυρός σε αντίθεση με (πριν) τα Stryker”.

Ολόκληρη η διαδικασία εκπαίδευσης και αξιολόγησης θα είναι υπό την επίβλεψη της Ομάδας Χειριστών Abrams Εκπαίδευση Νέου Εξοπλισμού (OPNET) της Διοίκησης Αυτοκίνησης και Οπλισμού Οχημάτων Μάχης (TACOM) του Στρατού ΗΠΑ. Η διαδικασία θα παρέχει στους αρματιστές θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση πριν τις δοκιμασίες με τα άρματα σε πεδίο βολών κατά τη διάρκεια άσκησης πραγματικών πυρών αυτό το έτος. “Κάθε άρμα θα διαθέτει πάνω του έναν εκπαιδευτή OPNET και θα τους εκπαιδεύσουν (τους Στρατιώτες)”, δήλωσε ο Ντέιβιντ ΜακΛελαντ, ένας εκπαιδευτής OPNET. “Θα διδαχθούν τον σωστό τρόπο εκτέλεσης των ελέγχων ασφαλείας στους σταθμούς των Οδηγού, Αρχηγού, Γεμιστή και Πυροβολητή. Και μετα θα τους προετοιμάσουμε για την τεχνική της βολής”.

Η Ταξιαρχία Ready First αναμένει επίσης να παραλάβει οχήματα μάχης Bradley, συστήματα πυροβολικού Paladin και οχήματα JLTV στο πλαίσιο της μετατροπής εντός του τρέχοντος έτους.

Απόδοση/Μετάφραση απο  το dvidshub.net για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

 1. Ξέχασε να ονομάσει αυτούς τους «μελλοντικούς ισότιμους αντιπάλους, που θα νικήσει…» αυτή η ενισχυμένη ταξιαρχία στην υποτιθέμενη μελλοντική αναμέτρηση που προβλέπουν οι αμερικάνοι επιτελείς στο πεντάγωνο(αφού μόνο εκείνοι μπορούν να σκέφτονται αυτές τις μπούρδες, όταν ο αμερικανός πρόεδρος θέλει και προσπαθεί να αποφύγει οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο ίδιος σε μερικές περιπτώσεις).

 2. Αυτό όσον αφορά τις ΗΠΑ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις σκέψεις του Dwight D. Eisenhower, στην επική του ομιλία απευθυνόμενος στο έθνος, όπως και με μερικές σκέψεις των Abraham Lincoln και του νεότερου JFK(που ήταν 3εις εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες αλλά με εμπειρία πολέμου), με συνέπεια να προσφέρεται περισσότερο για την στρατηγική μάρκετινγκ των παραγωγών οπλικών συστημάτων παρά για οτιδήποτε άλλο(εκτός αν ετοιμάζουν εισβολή στις ΗΠΑ οι αντιστασιακοί απο το Αφγανιστάν η την Υεμένη, η μια άλλη τριτοκοσμική χώρα).

  https://m.youtube.com/watch?v=OyBNmecVtdU

  https://m.youtube.com/watch?v=Gg-jvHynP9Y

  https://m.youtube.com/watch?v=8y06NSBBRtY

  Eisenhower called it the ‘military-industrial complex.’ It’s vastly bigger now.

  https://www.washingtonpost.com/politics/2019/06/26/eisenhower-called-it-military-industrial-complex-its-vastly-bigger-now/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.