Η Κροατία αγοράζει 12 μεταχειρισμένα γαλλικά Rafale

dassault-aviation.com

Μετά από διεθνή πρόσκληση υποβολής προσφορών στο πλαίσιο του προγράμματος Μαχητικού Αεροσκάφους Πολλαπλών Ρόλων (MRFA), η Κροατία επέλεξε το Rafale για την Αεροπορία της.

Η γαλλική εταιρεία Dassault Aviation γνωστοποίησε, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, με ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπο της, ότι η σύμβαση ανάμεσα στις γαλλικές και κροατικές αρχές θα περιλαμβάνει την προμήθεια 12 Rafale που νωρίτερα βρίσκονταν σε υπηρεσία με την γαλλική Αεροπορία, όπως επίσης υποστήριξη και εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου η Dassault Aviation και οι εταίροι της είναι ευχαριστημένοι με την επιλογή της Κροατία ως ένας πρωτόπειρος χρήστης των «αεροσκαφών Dassault» και πέμπτος εξαγωγικός πελάτης του Rafale και ευχαριστούν τις κροατικές αρχές για την εμπιστοσύνη τους. Επαινούν τις εργασίες που έγιναν από την «γαλλική» ομάδα στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προσφορών και υποστήριξε ενεργά τις γαλλικές αρχές στην οριστικοποίηση της υπογραφής της συμβάσης.

Αυτή η τελευταία επιτυχία στον διαγωνισμό ανάμεσα σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά αεροσκάφη επιβεβαιώνει την τεχνολογική και επιχειρησιακή ανωτερότητα του Rafale, ενός πολλαπλών ρόλων, μαχητικού τελευταίας γενιάς, δοκιμασμένο σε πολεμικές επιχειρήσεις. Επίσης ενισχύει την θέση του Rafale στις ευρωπαϊκές Αεροπορίες συνεισφέροντας ενεργά στην ευρωπαϊκή αμυντική κυριαρχία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Για κοίτα που μετά την Ελλάδα πουλιέται το RAFALE . Πάει την χάσαμε αυτήν την ευκαιρία με επιπλέον μεταχειρισμένα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.