Κροατία: Μέχρι το τέλος Ιουλίου το RfP για νέο μαχητικό αεροσκάφος

Eskadrila borbenih aviona (EBA) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva zapo?ela je u ponedjeljak, 3. lipnja 2019. sudjelovanje s avionima MiG-21 na multinacionalnoj združenoj vojnoj vježbi "Astral Knight 2019".

Η επιτροπή άμυνας του κροατικού κοινοβουλίου συμφώνησε την 3η Ιουλίου για την εκκίνηση της νέας διαδικασίας αγοράς μαχητικού αεροσκάφους. Την διεργασία αυτή ακολούθησε η δημιουργία της 16μελούς διυπηρεσιακής επιτροπής επιφορτισμένης με την έναρξη και διεξαγωγή της προμήθειας ενός μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων για την κροατική Αεροπορία.

Το συμβούλιο άμυνας της Κροατίας συνέστησε, την 28η Ιουνίου, την επανάληψη της διαδικασίας απόκτησης μαχητικού.

Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας την 3η Ιουλίου, ο υπουργός άμυνας Ντάμιρ Κρεστίτσεβιτς κατέθεσε το υποθετικό χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της προμήθειας μαχητικού αεροσκάφους. Πρώτα, η διυπηρεσιακή πρόκειται να αποδεσμεύσει το επίσημο αίτημα για προτάσεις (RfP) πριν το τέλος Ιουλίου 2019.

Igor Tabak

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

  1. Γιατί συνεχίζουν να το παιδεύουν ακόμα, αφού αμερικανικό μονοκινητήριο θα πάρουν(από τους Αμερικανούς όμως, για αυτό θα φροντίσουν στην Ουάσιγκτον).
    😉

    1. Έτσι εξοφλούν το γραμμάτιο/χρέος για την υποστήριξη που είχαν για να ανεξαρτητοποιηθούν από το Βελιγράδι(η αυτό που λεγόταν μεγάλη Γιουγκοσλαβία).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.