Κύπρος: Αμυντική συνεργασία με Ισραήλ

Σε εμβάθυνση της συνεργασίας της με το Ισραήλ σε επίπεδο Άμυνας και Ασφάλειας προχωρεί η κυβέρνηση της Κύπρου. Το σημερινό ταξίδι του υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, στη γειτονική χώρα δεν είναι συμβολικού χαρακτήρα, αλλά, οπως πληροφορήθηκε η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, θα αποτελέσει τη βάση για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα της Άμυνας, η οποία φιλοδοξεί να φτάσει σε μελλοντικό στάδιο μέχρι και την κοινή παραγωγή αμυντικών συστημάτων στη στρατιωτική βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του σήμερα στη γειτονική χώρα, ο Σάββας Αγγελίδης θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Naftali Bennett, με τον οποίο θα συζητηθούν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα έρευνας και καινοτομίας. Συγκεκριμένα, θα ζητηθεί η παροχή τεχνογνωσίας, με προσωπικό της Εθνικής Φρουράς να μεταβαίνει στο Ισραήλ για εκπαίδευση και αντίστοιχα Ισραηλινούς εμπειρογνώμονες να έρχονται στην Κύπρο. Θα μελετηθεί, παράλληλα, το παράδειγμα του Ισραήλ στον τρόπο αξιοποίησης των νέων ανθρώπων στην έρευνα και καινοτομία σε θέματα που αφορούν την Άμυνα και την Ασφάλεια. Θα μελετηθεί, επίσης, η δυνατότητα απόκτησης από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας συστημάτων επιτήρησης, τεχνητής νοημοσύνης και «έξυπνων» όπλων, με τα οποία ουσιαστικά θα καλύπτεται η κυπριακή ΑΟΖ και όχι μόνο.

 

Πηγή: philenews.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.