Η Τσεχία υπέγραψε σύμβαση για 62 ΤΟΜΠ Nexter Titus

Titus Nexter Systems

Η Nexter, μια εταιρεία της κοινοπραξίας KNDS, συμμετείχε στην τελετή υπογραφής για την απόκτηση 62 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Titus από το τσεχικό υπουργείο άμυνας.

Το Titus ειναι η τελευταία γενιά εξάτροχων/εξακίνητων (6X6) θωρακισμένων οχημάτων που σχεδιάστηκαν απο την Nexter ως απάντηση στα οχήματα υποστήριξης και μεταφοράς που χρειάζονται οι σύγχρονοι στρατοί και προσφέρουν υψηλό επίπεδο προστασίας, κινητικότητας και ευελιξίας, όπως επίσης και ελεγχόμενο κόστος χρήσης. Η αλυσίδα κινητικότητας του Titus αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Τσέχο προμηθευτή Tatra Trucks. Ειναι διαθέσιμο επίσης το πακέτο “εθνικής ασφάλειας”, που ταιριάζει πιο συγκεκριμένα στις ανάγκες τις αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας.

Το Titus της Nexter προσφέρει μεγάλο βαθμό προστασίας, με τη δυνατότητα να αντέχει έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού (IED) βάρους 50 κιλών, η οποία μπορεί να αυξηθεί με πακέτο επιπρόσθετης προστασίας. Το όχημα έχει αυτονομία 700 χλμ και ωθείται από κινητήρα Cummins των 500 ίππων, ο οποίος προσφέρει ανωτάτη ταχύτητα 110 χλμ/ώρα. Η πλατφόρμα μπορεί να εξοπλιστεί με έναν τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού.

Η παραγγελία του τσέχικού υπουργείου άμυνας αφορά 3 εκδόσεις του Titus: Το σταθμό διοίκησης (CP), διαβιβάσεων/επικοινωνίων και σημείου συντεταγμένων πυρών πυροβολικού.

H Eldis (CSG Group), εταίρος της Nexter για την τσεχική σύμβαση, υλοποιεί την κύρια σύμβαση με το τσεχικό υπουργείο άμυνας και οργανώνει την εξουσιοδοτημένη εγχώρια παραγωγή.

Αυτη η παραγγελία εγκαινιάζει την επιτυχημένη ευρωπαϊκή βιομηχανική συνεργασία, συνδυάζοντας με ισορροπημένο τρόπο την τεχνογνωσία όλων των εμπλεκομένων εταίρων.

Πηγή: nexter-group.fr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.