1) Μέχρι το τέλος της δεκαετίας πρέπει να αντικατασταθούν εννέα (9) φρεγάτες S που έχουν συμπληρώσει ήδη 40 έτη υπηρεσίας και να υλοποιηθεί Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής στις 4 Φρεγάτες MEKO για να παραμείνουν αξιόμαχες. Δεν εξετάζουμε καν την κατάσταση στον υπόλοιπο Στόλο.

2) To Πολεμικό Ναυτικό ακολουθεί ολιστική προσέγγιση με βασικούς πυλώνες: την συμπαραγωγή 4 Φρεγατών πολλαπλού ρόλου, την πρόσκτηση μεταχειρισμένων πλοίων (ενδιάμεση λύση), τον Εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής των 4 Φρεγατών ΜΕΚΟ και την συμμετοχή σε προγράμματα ναυπηγήσεων ΕΕ και ΗΠΑ.

3) Από τα βασικά κριτήρια επιλογής του τύπου της νέας Φ/Γ, ενδεικτικά: Χρηματοδότηση, Κόστος Πρόσκτησης και Κύκλου Ζωής (ναυπήγησης, προμήθειας όπλων, εφοδιαστικής υποστήριξης), Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Συμπαραγωγή-εγχώρια ναυπήγηση, Παροχή ενδιάμεσης λύσης, Δυνατότητα ανάληψης του ΕΜΖ των ΜΕΚΟ για επίτευξη ομοιοτυπίας στο στόλο των κύριων μονάδων επιφανείας, σημαντικότερη όλων η χρηματοδότηση. Η καλύτερη απόδειξη επ΄αυτού είναι στο -σημαντικά χαμηλότερου κόστους- πρόγραμμα των Γαλλικών Α/Φ Rafale, η ΠΑ υποχρεώθηκε σε ορισμένους συμβιβασμούς, όπως Μοίρα 18 αντί 20 Α/Φ, συνδυασμός μεταχειρισμένων-νέας κατασκευής και επιστροφή Μ2000EGM. Συνεπώς, οι ευκολίες χρηματοδότησης και το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου ναυπηγικού προγράμματος εν μέσω πανδημίας.

4) Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο (Ν. 3978/2011) περί προμηθειών αμυντικού υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπει την περίπτωση ειδικής διαγωνιστικής διαδικασίας διαπραγμάτευσης με υποβολή προσφορών για λόγους επείγοντος, κρατικού απορρήτου ή συμπαραγωγής.

5) Η σύγκριση αριθμών και επιδόσεων μεμονωμένων οπλικών συστημάτων στο δικτυοκεντρικό περιβάλλον επιχειρήσεων οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Το κλειδί είναι η διασύνδεση-διαλειτουργικότητα.

6) Oι μόνοι που έχουν όλα τα δεδομένα μπροστά τους και είναι σε θέση να τα αξιολογήσουν είναι τα στελέχη του ΠΝ.

Τους εμπιστευόμαστε.

Όλοι οι υπόλοιποι -μηδενός εξαιρουμένου- πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη.

Όσοι θέλουν να παραμείνει στάσιμο το ΠΝ, θα απογοητευτούν.-

 

Πηγή: eAmyna

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: