Με την ευκαιρία της πρώτης διεθνούς εκθέσεως αμυντικού υλικού “DEFEA 2021”, που έλαβε χώρα στην Αθήνα από 13 ως 15 Ιουλίου 2021, η Nexter παρουσίασε για πρώτη φορά το VBCI Philoctetes. Ένα ολοκληρωμένο οχτάτροχο (8Χ8) τροχοφόρο σύστημα μάχης οπλισμένο με τηλεχειριζόμενο πύργο 40 χλστ της CTAi και εκτοξευτή πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς (MMP) της MBDA. Το όχημα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, πληροί τις απαιτήσεις κινητικότητας, προστασίας, σπονδυλωτής κατασκευής και ισχύος πυρός του Ελληνικού Πεζικού. Ονομαζόμενο «Φιλοκτήτης» (“Philoctetes”), από τον ήρωα του Τρωικού Πολέμου, το όχημα παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση DEFEA με τα χρώματα της παραλλαγής οχημάτων του Ελληνικού Στρατού.

Η Nexter παρουσίασε επίσης το πυροβόλο πυροβολικού 105 LG, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στην απλή χρήση που απαιτεί μια άκρως ευέλικτη ικανότητα πυρών υποστήριξης. Προκειμένου να τηρηθούν οι απαιτήσεις πυρομαχικών του Ελληνικού Πυροβολικού, η Nexter παρουσίασε την γκάμα των συμβατικών πυρομαχικών 105 και 155 χλστ, τα «έξυπνα» πυρομαχικά (BONUS και KATANA), όπως επίσης προωθητικά γεμίσματα και πυροσωλήνες. Επιπλέον, παρουσιάστηκε μεγάλο δείγμα του καταλόγου πυρομαχικών μεσαίου διαμετρήματος 20, 25, 30 και 40 χλστ CT δίπλα στα ναυτικά πυρομαχικά 40, 76 100 και 127 χλστ όπως επίσης και καπνογόνες βομβίδες προπετάσματος καπνού.

©Army Recognition | Κάποια από τα πυροβόλα της Nexter που παρουσιάστηκαν στην DEFEA 2021

Στο πεδίο των πυροβόλων μεσαίου διαμετρήματος, η Nexter παρουσίασε το πυροβόλο 40CT επι του οχήματος VBCI Philoctetes, που επιλέχθηκε από τους Στρατούς της Γαλλίας (RapidFire, JAGUAR), Βρετανίας (Ajax) και Βελγίου (JAGUAR CaMo). Το πυροβόλο 40 χλστ προφέρει πραγματική υπεροχή σε σχέση με το 30 χλστ και καλύπτει μεγαλύτερο εύρος στόχων (UAV, αεροσκάφη, ελαφρά οχήματα). Το 30χλστ πυροβόλο παρουσιάστηκε επίσης, αφού στην Ελλάδα εξοπλίζει τα μαχητικά αεροπλάνα Mirage 2000 (30X113) και Rafale (30Χ150). Επιπλέον, στο περίπτερο της Nexter βρίσκονταν και το γνωστό και για τις επιδόσεις, ευκολία συντήρησης και αξιοπιστία του, πυροβόλο, επι έστορα, P20.

©Army Recognition | Τεθωρακισμένο όχημα VBCI Philoctetes στην DEFEA 2021

Τέλος, το ρομποτικό τμήμα της Nexter παρουσίασε την γκάμα των επίγειων ρομπότ Nerva εξοπλισμένων με διάφορες μονάδες αποστολής, όπως επίσης και το πολλαπλών αποστολών εναέριο ντρόουν IXOS, το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί με πυρομαχικά κοίλου γεμίσματος για την προσβολή μεμονομένων στόχων.

©Army Recognition | Τα ρομποτικά συστήματα Nerva της Nexter που παρουσιάστηκαν στην DEFEA 2021 ήταν εξοπλισμένα με διάφορα πακέτα αποστολής

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: