Λίγο πριν την 06:00 το πρωί τοπική ώρα Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 , το ωκεανοπόρο στρατιωτικό μεταφορικό πλοίο USNS Bob Hope του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) έφτασε έξω από λιμάνι του Δυρραχίου στην Αλβανία για να ξεκινήσει τις επάκτιες επιχειρήσεις διοικητικής υποστήριξης, σηματοδοτώντας την έναρξη της εκστρατευτικής άσκησης DEFENDER-Europe 21.

Από Δευτέρα 26 Απριλίου μέχρι και 13 Ιουνίου, όταν πρόκειται να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των στρατευμάτων στην Βουδαπέστη με την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών DV-DAY, έχει προγραμματιστεί οι ασκήσεις πεδίου να πραγματοποιηθούν στις χώρες: Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία και Ρουμανία. Συνολικά, έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή περίπου 28000 ατόμων από 26 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 2100 εθνοφρουρών και 800 εφέδρων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι συνηθισμένες ασκήσεις SWIFT RESPONSE, IMMEDIATE RESPONSE and SABER GUARDIAN και AFFRICAN LION εντάχθηκαν στην DEFENDER-Europe μαζί με μια μεγάλη Άσκηση Σταθμού Διοικήσεως. Οι στρατιωτικοί ελιγμοί θα περιλαμβάνουν τρείς ηπείρους και περιέχουν διηπειρωτικές αεροαποβατικές επιχειρήσεις.

Η DEFENDER-Europe 21 είναι μια πολυεθνική άσκηση μεγάλης κλίμακας υπό τη διοίκηση της αμερικανικής Διοίκησης Στρατού Ευρώπης – Αφρικής. Επιδεικνύει την ισχυρή δέσμευση των ΗΠΑ στο NATO και την ευρωπαϊκή ασφάλεια συγκεντρώνοντας μαζί ένα ευρύ φάσμα στρατιωτικών στοιχείων και ικανοτήτων των ΗΠΑ, του NATO και των χωρών εταίρων ώστε να ασκηθούν μαζί και να μάθουν πως να αποδίδουν καλύτερα ως μια συνεκτική δύναμη.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: