Αλλάζει στέγη μετά από 55 χρόνια το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ).

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς μετά την ολοκλήρωση της μεταστέγασής του και της συστέγασης με το Υπουργείο Άμυνας σε νέο κτήριο επί της Λεωφόρου Στροβόλου, πραγματοποίησε στις 30 Απριλίου 2019, στον προαύλιο χώρο του Αρχηγείου Αστυνομίας, τελετή παράδοσης του κτηρίου όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν το Στρατηγείο της ΕΦ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός και στελέχη της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός και προσωπικό της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου και ο κ. Νίκος Κόσιης, τέως Υπουργός Άμυνας και Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, ο οποίος είχε προτείνει την εγκατάσταση του ΓΕΕΦ στο συγκεκριμένο κτήριο το 1964.

Στην τελετή έγινε σύντομη ιστορική ανάδρομη στην ίδρυση της ΕΦ και στην εγκατάσταση του στρατηγείου της Δύναμης στο συγκεκριμένο κτήριο πριν από 55 χρόνια ήτοι την 1η Μαΐου 1964.

Ο Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης αφού ευχαρίστησε τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου για την αγαστή συνεργασία κατά την περίοδο συστέγασης των 2 υπηρεσιών, προέβηκε σε συμβολική παράδοση των κλειδιών του κτηρίου του Αρχηγείου του ΓΕΕΦ. Οι δύο Αρχηγοί διαβεβαίωσαν ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει με σκοπό την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ασφάλεια των πολιτών της.

Ο Υπουργός Άμυνας στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι σήμερα ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος αρχίζει με τη συστέγαση ΥΠΑΜ – ΓΕΕΦ, που σκοπό έχει τη δημιουργία ενός οργανισμού με λιγότερη γραφειοκρατία, πιο ευέλικτου και παραγωγικού. Στη συνέχεια απένειμε στον κ. Νίκο Κόσιη αναμνηστικό της τελετής, ο οποίος με τη σειρά του, εμφανώς συγκινημένος είπε πως όλες του οι ενέργειες είχαν πάντα γνώμονα το καλό της πατρίδας και ευχαρίστησε όλους για την τιμή που κάνουν προς το πρόσωπό του.

Η τελετή έκλεισε με την υποστολή των σημαιών και του λαβάρου του ΓΕΕΦ από το κτήριο και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Το ΓΕΕΦ συστεγάζεται πλέον με το Υπουργείο Άμυνας στη Λεωφόρο Στροβόλου 172-174, Τ.Κ. 2048 στο Στρόβολο.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, έγραψε: “Κύκλος 55 χρόνων έκλεισε με την υποστολή των σημαιών και την παράδοση των κλειδιών. Τα συναισθήματα ανάμεικτα, ωστόσο ιδιαίτερα συγκινητική η παρουσία του Νίκου Κόσιη, του εμπνευστή της ίδρυσης και συστέγασης της ΕΦ με την Αστυνομία, όταν το ΓΕΕΦ άλλαξε στέγη. Συγκατοικεί με το ΥΠΑΜ πλέον”.

Για να διαβάσετε το ιστορικό του ΓΕΕΦ κάντε κλίκ εδω.

34 Σχόλια

 1. EVRIPIDES

  Ιστορική στιγμή που έφερε ξανά στο μυαλό μας, τα γεγονότα της Τουρκοανταρσίας (Δεκέμβριος 1963), τα γεγονότα στα Κόκκινα (Αύγουστος 1964) και στη Κοφίνου (Νοέμβριος 1967) αλλά και το πόλεμο του θέρους 1974 με τα τραγικά αποτελέσματα. Τέλος εποχής…..Αρχή μιας καινούργιας.

  Απάντηση
 2. tsimuha

  Μια απορια προς αυτους που ξερουν τα της Κυπρου.
  Απο οσο ξερω παντα αρχηγος του ΓΕΕΦ ειναι ελληνας αξιωματικος.
  Η απορια μου ειναι ποιος ειναι ο ανωτερος βαθμος που κατεχουν σημερα κυπριοι αξιωματικοι.
  Δηλαδη στα τοσα χρονια που βγαινουν απο την σχολη Ευελπιδων και κυπριοι αξιωματικοι , δεν εχει φτασει κανεις τους σε τετοιο βαθμο ωστε να αναλαβει αυτος αρχηγος ΓΕΕΦ;

  Απάντηση
  • EVRIPIDES

   Ο νυν Υπαρχηγός ΓΕΕΦ είναι συμμαθητής του νυν Α/ΓΕΕΦ (ΤΆΞΗ 1981). Οι πρώτοι Ε/Κ Αξκοί της ΕΦ, εισήλθαν στη ΣΣΕ το 1975 και αποφοίτησαν το 1979. Από τον Αντγο Κλόκκαρη Φοίβο (2002 ή κάπου εκεί) και μετά πάντα ο Υπαρχηγός είναι Ε/Κ και όχι Ελλαδίτης.

   Απάντηση
   • ΑΧΕΡΩΝ

    Να ρίξω εδώ μία «έμπνευση»;
    Όπως αποσπώνται Ἑλλαδίτες στην Ε.Φ,να είναι δυνατή και ἡ απόσπαση Κυπρίων στις Ε.Ε.Δ,και γιατί όχι,να δούμε και Κύπριο Ἁρχηγό Γενικού Επιτελείου στην Ἑλλάδα.

   • kakaouskia

    Καλησπέρα

    Να προσθέσω ότι κατά κάποιο τρόπο έχει γίνει παράδοση αυτό που λέει ο Ευπριπίδης: Α/ΓΕΕΦ Ελλαδίτης, συμμαθητής του εκάστοτε Κύπριου υπαρχηγού. Δεν θυμάμαι Κύπριο αξιωματικό που να έφθασε πέραν του Αντιστρατήγου εν ενεργεία.

    Η παράδοση αυτή δημιούργει προβλήματα μέσα μέσα καθότι ο Κύπριος υπαρχηγός συνήθως παραμένει στο πόστο του περισσότερα χρόνια από τον Α/ΓΕΕΦ, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε φορά πρέπει να υπάρχουν υποψήφιοι που να βρίσκονται ψηλότερα στην επετηρίδα της ΣΣΕ από τον εν ενεργεία υπαρχηγό και ταυτόχρονα να δέχεται να έρθει στην Κύπρο.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    @kakaouskia
    Με την επετηρίδα δέν υπάρχει πρόβλημα ἂν υπάρχουν απόστρατοι αντιστράτηγοι της ιδίας τάξεως.
    Αλλά πάντα οἱ περιορισμοί,τα πλαφόν και οἱ ταρίφες παρακωλύουν την ευελιξία.

 3. tsimuha

  «Να ρίξω εδώ μία «έμπνευση»;»

  Eκτος των αλλων εισαι και κλεφτης εμπνευσεων.
  Αυτο ετοιμαζομουν να πω και εγω.
  Θα επρεπε οι κυπριοι αξιωματικοι (εστω ενας αριθμος απο αυτους) να κανουν υπηρεσια για καποια χρονια και στις δικες μας ενοπλες δυναμεις για αποκτηση εμπειριας.
  Θα ηθελα να δω και κυπριους χειριστες( εστω για 10 χρονια) στην ΠΑ, να φανε το Αιγαιο με το κουταλι.

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Σε παρακαλώ,εγώ το εμπνεύστηκα πρώτος,προ ετών,και πιό συγκεκριμένα όταν αποστρατεύθηκε ὁ Φοίβος Κλόκκαρης «για λόγους υγείας».
   Επειδή γενικώς είχε καλή φήμη,και επειδή υποψυλλιάστηκα ότι στην παραίτηση τον οδήγησε πολιτικό παρασκήνιο,σκέφθηκα τότε γιατί να μήν μπορεί να αξιοποιηθεί στον Ε.Σ.

   Απάντηση
   • ιλιας

    κυπριος αρχηγος ΓΕΣ? δεν μπορω να πω, εχεις χιουμορ.

   • kakaouskia

    Καλημέρα

    Θυμάμαι τους «λόγους υγείας»…σε συνάρτηση με τη συζήτηση πιο πάνω περί επετηρίδας

    Ψάχναμε τότε νέο Α/ΓΕΕΦ και υπήρχε δυσκολία στο να βρεθεί α) ανώτερος του Κλόκκαρη, β) πιο ψηλά στην επετηρίδα και γ) να θέλει να έρθει Κύπρο
    α
    Τότε έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να διοριστεί Κύπριος Α/ΓΕΕΦ για πρώτη φορά, αλλά σχεδόν αμέσως ανακαλύφθηκαν οι «λόγοι υγείας» που αναφέρεις.

   • ηλιας

    το πιο πιθανο να μην υπηρχαν λογοι υγειας και να αναγκαστηκε ο στρατηγος να παραιτηθει διοτι σαν αξιος στρατιωτης που ηταν ηξερε πιο ειναι το σωστο. πιθανον μετα να του χρυσωσαν το χαπι διοριζοντας τον ΥΠΑΜ αλλα αν παραιτηθηκε οικοιθελως για τον λογο της επετηριδας του πρεπει επαινος. Οσο η κατασταση ειναι αυτη που ειναι στην Κυπρο ο Α/ΓΕΕΦ θα προέρχεται απο τον Ελληνικο Στρατο για περισσοτερους απο εναν λογους

   • Ευστάθιος Παλαιολόγος

    Ισως θυμαμαι λαθος αλλα ο Κλοκκαρης παραιτηθηκε απο Υπαρχηγος για λογους επετειριδας.
    Για λογους υγείας ειχε παραιτηθει αργοτερα απο τη θεση του ΥπΑμ. 6 μηνες αντεξε τις πολιτικες παρεμβασεις…

   • ΑΧΕΡΩΝ

    @ ιλιας 4 Μαΐου 2019
    Διάβασε το σχόλιο του Ευρυπίδη πιο πάνω από το δικό σου.

   • ilias

    αχερωντα το σχολιο μου δεν αφορα την καταγωγη του Αξκου αλλα που υπηρετησε. Αν κυπριος εξελιχθηκε μεσα απο τις ταξεις του ΕΣ δεν υπαρχει θεμα. Εκτιμω ομως οτι ο ευριπιδης αναφερεται σεαξιωματικους που θα εξελισσονται στην ΕΦ για αυτο και το σχολιο μου περι χιουμορ

 4. kakaouskia

  Καλησπέρα

  Ευσταθιε μάλλον έχεις δίκιο. Θυμάμαι τα προβλήματα με την επετηρίδα και την παραίτηση.

  Πιστεύω οτι είχε να προσφέρει κάτι τις ακόμη. Πάντως επί ηγεσίας του υπήρχαν μονάδες της ΕΦ που τα σχέδια τους προέβλεπαν επίθεση.

  Και για νια να τα λέμε σωστά, οι συνθήκες προβλέπουν εκ περιτροπής αρχηγό από Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο καθώς και εκπαίδευση από Ελλάδα και Τουρκία.

  Απάντηση
  • ilias

   οι συνθηκες αφορουσαν τον κυπριακο στρατο που πλεον υφισταται μονο στα χαρτια. Επισης ως γνωστον η τουρκια απεχει του τριμερους στρατηγειου και συνεπως η τοτε συνθηκη ειναι ανεφαρμοστη defacto

   Απάντηση
   • kakaouskia

    Καλημερα

    Και εγω ειρωνικα εγραψα τα περι συνθηκων.

    Αν και ειμαι περιεργος να δω αντιδρασεις αν μια καλη μερα η ΕΛΔΥΚ αρχισει συνεκπαιδευση σε τακτικη βαση με την ΕΦ και πατησει στο οτι προσπαθει να εφαρμωσει εστω μια παραγραφο απο αυτη τη συνθηκη.

 5. EVRIPIDES

  Πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής: Ο Α/ΓΕΕΦ είναι πρόσφατα αποστρατευθείς Ε/Ε ανώτατος Αξκός (για ευνόητους λόγους), που ακριβώς πριν από την αποστρατεία διοικούσε μείζονα Διοίκηση (1η Στρατιά ή ΑΣΔΕΝ) ή στη χειρότερη περίπτωση Σχηματισμό επιπέδου ΣΣ (για ευνόητους λόγους). Η παρουσία του είναι 1ον για συμβολικούς λόγους, 2ον πρέπει να λειτουργήσει το δόγμα ΕΕΧ, ενώ 3ον διοικεί και Ελλαδικές δυνάμεις (ΕΛΔΥΚ). Παράλληλα και οι Ε/Κ Αξκοί το ανώτερο επίπεδο διοίκησης τους ήταν παλαιότερα Μεραρχία, ενώ τώρα Ταξιαρχία, δηλαδή δεν υπάρχει η σχετική εμπειρία. Ολα αυτά διατηρούν τον Ε/Ε Α/ΓΕΕΦ. Πάντως υπήρχαν και σίγουρα στο μέλλον θα υπάρχουν Ε/Κ Αξκοί που θα έχουν πολλά «να πουν».

  Απάντηση
  • κλείτος ο μέλας

   Αν αποχωρήσει η ελδυκ όμως ,δεν θα υπάρχουν και πολλοί λόγοι για να διοικεί τη φρουρά μη κύπριος και έτσι όλοι κερδίζουν…..

   Απάντηση
   • Ευστάθιος Παλαιολόγος

    Η μεχρι τωρα εμπειρια λεει οτι (πλην πολυ πολυ λιγων εξαιρεσεων) και τυχον Κυπριοι θα ειναι το ιδιο τραγικοι όπως οι Ελλαδιτες… Σε τετοιες θέσεις τις περισσοτερες φορες φτανουν οι …πολιτικα αρεστοι.. Οποταν μαλλον δεν εχει σημασια η καταγωγη.
    Στις εξαιρεσεις, ο Κλοκκαρης σαφως, ο Νασσης επισης.

 6. κλείτος ο μέλας

  “Η μεχρι τωρα εμπειρια λεει οτι και τυχον Κυπριοι θα ειναι το ιδιο τραγικοι όπως οι Ελλαδιτες… Σε τετοιες θέσεις τις περισσοτερες φορες φτανουν οι …πολιτικα αρεστοι.. Οποταν μαλλον δεν εχει σημασια η καταγωγη.”

  Σαφώς,άλλωστε όλα ξεκινούν από τη πολιτική βούληση ,αλλά αν αποχωρήσει η ελδυκ και το στρατιωτικό προσωπικό,η φρουρά θα αφήσει τα προσχήματα και θα ευθυγραμμιστεί πλήρως με τη πολιτική σκέψη της νήσου,οπότε ένα λιγότερο βάρος, που τυγχάνει να είναι μεγάλο, για όλους .

  Απάντηση
   • κλείτος ο μέλας

    Για τη Κύπρο να υποδύεται το θεματοφύλακα μια δημοκρατίας που υπήρχε πριν την εισβολή,να ασκεί εξωτερική πολιτική με αβρότητα και να έχει και εκτός απο τις βάσεις και τη ψευδαισθήση οτι κληρονόμησε από τους βρετανούς μια καθως πρέπει διοίκηση,και να μη συνδράμει οικονομικά για την αεροπορική και ναυτική υποστήριξη που επιθυμεί,
    για την Ελλάδα να μην έχει υποχρέωση να συνδράμει ένα άλλο κράτος και να επαναπατρίσει μια μοίρα, ένα σύνταγμα και κάτι άλλα ψιλά που της είναι σημαντικά,
    αυτοί οι δύο απο κοινού να μην ερεθίζουν τη μεγάλη και τρανή Τουρκία με την από κοινού ανεύθυνη στάση τους,
    η Τουρκία να μπορεί να εισβάλλει και στο άλλο μισό αν δεν τους έχει εκτουρκίσει πρωτύτερα,ώστε να μη χρειαστεί καν,
    και η ΕΕ και ο ΟΗΕ να εκδίδουν διακοινώσεις?,
    ααα και η Αιγυπτος και το Ισραήλ κυρίως να καταστούν σωτήρες ίσως?,για τη καλή τους τη καρδιά ασφαλώς?,…να καταστρέψουν την Türk Hava Kuvvetleri,και το Türk Deniz Kuvvetleri επιτέλους, και καμιά μονάδα απο καμιά ταξιαρχία π.χ golani ή καμια 35ή να καταστρέψει τη τουρδικ ,αφού η μητροπολιτική ελλάδα έχει αποτύχει οικτρά.
    είδες συνοπτικά κέρδη.

   • Ευστάθιος Παλαιολόγος

    Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι το αμυντικο πρόβλημα της Ελλαδας οφειλεται στην ….πλουσια Κυπρο;

 7. κλείτος ο μέλας

  @Ευστάθιος Παλαιολόγος

  Γενικά η Ελλάδα ,δεν έχει τόσο μεγάλο αμυντικό πρόβλημα όσο νομίζουν,θα διαπιστωθεί αυτό εν ευθέτω χρόνω,
  αλλά σε τοπικό επίπεδο στη Κύπρο,δε μπορώ να υπερασπιστώ έναν πληθυσμό αποτελεσματικά,επέτρεψε που και ζητώ συγνώμη ,με διχασμένη προσωπικότητα,που θέλει να λέγεται ανεξάρτητο κράτος και δε τον κάνει η Ελλάδα,να τον προστατέψει,δε τη θέλει επι της ουσίας, γιατί είναι λέει μακρύα και σε πετάει και κάτι ιστορικοπολιτικά μετά,αλλά άλλες χώρες είναι ευπρόσδεκτες,για να δούμε λοιπόν οι saar και τα dolfin θα βυθίσουν τη τουρκία…και αυτά με τί αντάλλαγμα,γιατί η Αθήνα τόσα χρόνια δε ζήτησε κάτι ως αντάλλαγμα…και αφού τη βυθίσουν, οι δύο κοινότητες θα ζήσουν αγαπημένες,με τα δάνεια απο τις εύρωστες πλέον, απο τους υδρογονάθρακες τράπεζες, με τά με τα καζίνο τους και τα θέρετρα τους και τους βρετανορώσους να ρχονται κατα χιλιάδες….
  Αλλά εσύ ως μόνιμος στρατιωτικός ,που πέρασες από ΣΜΥ και πήγες και στο στρατόπεδο στη χαλκιδική που φέρει το όνομα ενός που σκοτώθηκε εκεί,δε θα έπρεπε να με κάνεις αυτή τη προβοκατόρικη ερώτηση.

  Απάντηση
  • Ευστάθιος Παλαιολόγος

   Δεν ειμαι ο προβοκατωρ…
   Δηλαδη θεωρεις οτι η Ελλαδα δεν ειναι ευπροσδεκτη στην Κυπρο και γι αυτο π.χ. δεν πετουν τα αεροπλανα της εδω σε ασκησεις οπως των αλλων; Ή οτι τους αλλους τους πληρωνουμε απο τα «δεν ξερω που τα βρηκαμε» λεφτα μας αλλα οχι την Ελλαδα;
   Ή οτι η Ελλαδα ειναι ειναι εδω λογω καποιας αφηρημενης ρομαντικης εννοιας αλλα οχι (ως οφειλε και οφειλει) για την προστασια των συμφεροντων της;
   Ή οτι οι Βασεις και οι Τουρκοι εμειναν και ηρθαν και μενουν αποκλειστικα και μονο λογω του κρατους των κουπρους ρουμλαρ;
   Αν ψαχνεις ευθυνες κυβερνησεων ε, εχει κι η Ελλαδα δυνατες οχι μονο εμεις εδω.
   Αν το ριχνεις στον κοσμο, ξερεις εχει κι απο εδω σκοτωμενους εκει οποταν δεν πιανει αυτο το επιχειρημα.
   Αν θελεις η Κυπρος, περαν του δικου της προυπολογισμου να συμβαλει και στον Ελλαδικο, ελεγξε τους κρατικους κουρβαναδες και οσα βρεις μαζεψτα

   Απάντηση
   • κλείτος ο μέλας

    Το θέμα δεν είναι που θα ρίξεις τις ευθύνες αλλά τι κάνεις τώρα,ούτε τόσο οικονομικό όπως το θέτεις,και οι κουρβανάδες που αναφέρεις που δε με απασχολούν, δε πάνε σε αμυντικά συστήματα “π.χ μια πτέρυγα μάχης με έδρα τη κρήτη και προσανατολισμένη στη περιοχή της Κυπρου ,αφού το νησί στερείται βάθους για να χει αεροπορία, με κοινή χρηματοδότηση και πλήρώματα και προσωπικό,τεχνικούς,μηχανικούς”, αλλά σε τσέπες…
    για να μη μακρυγορώ ,αν δεν γίνει ένωση έστω με τη μισή ελλήνική σήμερα πλευρά και δε καταστεί η Κύπρος αναπόσπαστη περιφέρεια της Ελλάδος,όπως η Κρήτη,παρά τις εξωτερικές πιέσεις,που θα ναι πολλές το ξέρω, με σύγχρονη αναγνώριση της διχοτόμησης και ένωσης των κατεχομένων με τη Τουρκία ,
    και δεν αφήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τα διηγήματα οτι εκπροσωπεί τη νόμιμη δημοκρατία που προέκυψε απο τις συνθήκες λονδίνου-Ζυρίχης,και απαρτίζεται από δυο κοινότητες,
    τοτε ναι , η Ελλάς δεν έχει συμφέροντα στη Κύπρο και πρέπει να αποχωρήσει, και η Κύπρος είναι ένα Ανεξάρτητο κράτος με οτι συνεπάγεται αυτό για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της,”δηλαδής πάνε τα ενιαία δόγματα”, που τυγχάνει να ομιλεί μια ελληνική διάλεκτο,’οπως και στο σημερινό Πόντο κάποιοι κρυφά ή φανερά ομιλούν τα ρούμτζα “και κάποιοι Τουρκοκύπριοι παλιά νομίζω έγραφαν ή μιλούσαν τη κυπριακή διαλέκτο και όχι τα τα τουρκικά,εξισλαμισμός γαρ”.

   • Ευστάθιος Παλαιολόγος


    Ειναι και αυτο μια αποψη και μια εκτιμηση.

 8. EVRIPIDES

  @Ευστάθιος Παλαιολόγος : ΑΝ και σέβομαι την πορεία σου και τις αναρτήσεις και την συνολική προσφορά στην ενημέρωση άμυνας, η άποψη «Η μεχρι τωρα εμπειρια λεει οτι (πλην πολυ πολυ λιγων εξαιρεσεων) και τυχον Κυπριοι θα ειναι το ιδιο τραγικοι όπως οι Ελλαδιτες… Σε τετοιες θέσεις τις περισσοτερες φορες φτανουν οι …πολιτικα αρεστοι.. Οποταν μαλλον δεν εχει σημασια η καταγωγη.
  Στις εξαιρεσεις, ο Κλοκκαρης σαφως, ο Νασσης επισης», είναι τραγικά λάθος, κοντόφθαλμη και μονόπλευρη. Υπήρχαν Α/ΓΕΕΦ που φυσούσαν και οχι πολιτικά αρεστοί ή δεν τους άρεσαν οι ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ, που απλά η πολιτική ηγεσία δεν τους άφησε να φτάσουν την ΕΦ εκεί που έπρεπε. Επίσης με αυτή την άποψη ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ κατάφωρα οι 2 τελευταίοι Αρχηγοί, οι οποίοι έχοντας πολύ διαφορετική νοοτροπία, προσπάθησαν να επαναφέρουν την ΕΦ εκεί που πρέπει εντός και εκτός ΚΔ.

  Απάντηση
  • Ευστάθιος Παλαιολόγος

   Οι δυο τελευταιοι….;
   Σχολιασα τις εξαιρεσεις. Αν θελεις θε πω κι αλλους θα προσθετα τον Δημου.και τον Βορβολακο. Σε καποιο βαθμο και τον Φλωρακη.
   Η Ε.Φ, όπως και ο Ε.Σ. εχουν πολλα περιθωρια ευελιξιας ανεξαρτητως πολιτικων. Θεωρω οτι η επικληση των πολιτικων για ολες τις αποτυχιες ειναι ευκολη δικαιολογια
   Αναγνωριζω φυσικα οτι πολλοι δουλευουν και η δουλεια τους μειωνεται από τους πολιτικους αλλα δεν μηδενιζεται. Οποταν, για μηδεν φταινει και οι στρατιωτικοι. Για το λιγο, αναλογα και οι ευθυνες

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: