Η Ετησία Γενική Συνέλευση της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (ΛΚΙ) πραγματοποιήθηκε την 17η Μαρτίου 2019, σε αίθουσα της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Θέματα ημερησίας διατάξεως:

⦁ Εξέταση απαρτίας – Εκλογή Οργάνων ΓΣ.
⦁ Έκθεση Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου έτους 2018.
⦁ Έκθεση Οικονομικής Καταστάσεως.
⦁ Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής Οικονομικής Διαχειρίσεως.
⦁ Ανάλυση και έγκριση του Προϋπολογισμού έτους 2019.
⦁ Λοιπά θέματα.
⦁ Αρχαιρεσίες.

Παρέστησαν Επίτιμοι ε.α. Αξιωματικοί όλων των επιπέδων Διοικήσεων και Διευθύνσεων, Ιερολοχίτες, πολεμιστές των ΛΟΚ και των Μοιρών Καταδρομών, καθώς και νεώτεροι, μόνιμα στελέχη εν αποστρατεία και έφεδροι Καταδρομείς, Πεζοναύτες και Αλεξιπτωτιστές, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τον δεσμό που δημιουργεί ο πράσινος μπερές και το πνεύμα των Ειδικών Δυνάμεων.

Η όλη εκδήλωση υπήρξε επιτυχής και η συμμετοχή των μελών ικανοποιητική, σε ποσοστό 36% επί των οικονομικά τακτοποιημένων, λαμβανομένων υπ΄ όψιν των συνθηκών και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω του ημιμαραθωνίου δρόμου. Η Λέσχη δεν είχε επιλογές εκτός από τις υιοθετηθείσες ως κύρια (10/3) και εναλλακτική (17/3) ημερομηνίες λόγω των τριημέρων Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου και των περιορισμών εκ του καταστατικού και τις λοιπές υποχρεώσεις ως σωματείου προς τις ελέγχουσες υπηρεσίες και οικονομικούς οργανισμούς.

Στην συνέλευση, παρευρέθη ως ανώτερος εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ ο Διευθύνων Σύμβουλός της, τον οποίον η Λέσχη ευχαρίστησε θερμά για την φιλοξενία της ΓΣ με την διάθεση του χώρου και την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και διευκολύνσεων.

Στα πλαίσια της ΓΣ, έγινε ανακήρυξη ως Επίτιμου μέλος της Λέσχης και απονομή τιμητικής πλακέτας στον Επίτιμο Α/ΓΕΣ, Στρατηγό ε.α. Στεφανή Αλκιβιάδη, διότι ως Α/ΓΕΣ, συνετέλεσε ουσιωδώς στην επίτευξη των σκοπών της, για την διατήρηση και διάδοση της πολεμικής ιστορίας του Ιερού Λόχου και των Δυνάμεων Καταδρομών και του πνεύματος των Ειδικών Δυνάμεων.

Ανακήρυξη Επίτιμου Α/ΓΕΣ, Στρατηγού ε.α. Στεφανή Αλκιβιάδη, ως Επίτιμου μέλους της Λέσχης

Συγκεκριμένα:

⦁ Παρείχε την υποστήριξή του στην έκδοση των Πρακτικών της ημερίδας Καταδρομών για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο το 1974 που έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο το 2016, και στην υλοποίηση της αντίστοιχης επαναληπτικής ημερίδας στη Θεσσαλονίκη το 2017.
⦁ Ανέλαβε ως ΓΕΣ την διοργάνωση της τελετής των 75 χρόνων στο μνημείο του Ιερού Λόχου του Πεδίου του Άρεως και του εορτασμού των 70 χρόνων από ιδρύσεως των Δυνάμεων Καταδρομών το 2017, κατόπιν προτάσεων της Λέσχης.
⦁ Ενέκρινε την φιλοξενία του 1ου Πανεθνικού Συνεδρίου σωματείων Ειδικών Δυνάμεων, το οποίο διοργανώθηκε στο ΚΕΕΔ, από τη Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών το 2018.

Κατά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ και ΕΕ, ανεδείχθησαν κατά σειράν ψήφων:

⦁ ΔΣ Τακτικά μέλη
⦁ Ταξχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης
⦁ Υπτγος ε.α. Γιάγκου Γιάγκος
⦁ Ανχης ε.α. Κομπόρης Πέτρος
⦁ Σχης ε.α Γατσούλης Ευάγγελος
⦁ Εφ. Λχίας Παπαδάκης Ιωάννης
⦁ Επχίας ΕΜΘ ε.α. Δαμιανάκης Νικόλαος
⦁ Εφ. Ανθλγός Φιλόσοφος Γεώργιος
⦁ ΔΣ Αναπληρωματικά μέλη
⦁ Ανχης ε.α. Πεππές Δημήτριος (ισοψηφία με το τελευταίο μέλος)
⦁ Εφ. Λχίας Τουρναβίτης Κωνσταντίνος ( — // —)
⦁ ΕΕ Τακτικά μέλη
⦁ ΚΔ Δραμιτινός Γεώργιος
⦁ Λγός ε.α. Σιαράπης Σπυρίδων
⦁ ΚΔ Φωτόπουλος Στυλιανός
⦁ ΕΕ Αναπληρωματικό μέλος
⦁ Εφ. Ανθλγός Φυλακτού Φυλακτός

Το προκύψαν ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα την 19 Μαρτίου 19, ως εξής:

⦁ Πρόεδρος: Ταξχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης
⦁ Αντιπρόεδρος: Υπτγος ε.α. Γιάγκου Γιάγκος
⦁ Γενικός Γραμματέας: Ανχης ε.α. Κομπόρης Πέτρος
⦁ Ταμίας: Σχης ε.α. Γατσούλης Ευάγγελος
⦁ Μέλη: Εφ. Λχίας Παπαδάκης Ιωάννης, Επχίας (ΕΜΘ) ε.α. Δαμιανάκης Νικόλαος και Εφ. Ανθλγός Φιλόσοφος Γεώργιος.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: