Από 6 έως 8 Μαΐου 2019, αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον Αρχιπλοίαρχο Μιχαήλ Ναούμ ΠΝ, Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων, επισκέφτηκε την Μπρατισλάβα Σλοβακίας, με σκοπό τη διεξαγωγή του πρώτου Κύκλου Συνομιλιών (ΚΣ) μεταξύ των δυο χωρών. Επικεφαλής από πλευράς της Σλοβακίας ήταν ο Major General Josef Pokorny, Υπαρχηγός των Σλοβακικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια του υπόψη ΚΣ συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, για την περαιτέρω προώθηση και αναβάθμιση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας όπως :

α. Ζητήματα ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

β. Συνεργασία στο πλαίσιο της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation – PESCO).

γ. Εκπαίδευση – συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: