Διοίκηση Καταδρομών: Αργυρό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό «CAMBRIAN PATROL – 2022»

Διεθνής Διαγωνισμός Περιπόλων Μάχης «CAMBRIAN PATROL - 2022» (Φωτ: ΓΕΕΦ)

Από 7 έως 16 Οκτωβρίου 2022, η Εθνική Φρουρά συμμετείχε με Ομάδα της Διοίκησης Καταδρομών (ΔΚΔ) στο Διεθνή Διαγωνισμό Περιπόλων Μάχης, «CΑΜΒRΙΑΝ PATROL – 2022», ο οποίος διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ηνωμένο Βασίλειο στην οροσειρά «CAMBRIAN» της Ουαλίας.

Κύριος Αντικειμενικός Σκοπός του διαγωνισμού είναι η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων Τμημάτων σε συνθήκες ευγενούς άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτού, εξετάζονται μεταξύ άλλων αντικείμενα που αφορούν, σχεδίαση και έκδοση διαταγών, διαδικασίες αιτήσεων πυρών υποστήριξης, Α ΄βοήθειες στο πεδίο της μάχης, διάβαση κωλυμάτων και πορεία 60 χιλιομέτρων με πλήρη φόρτο.

Στο τμήμα της ΔΚΔ απονεμήθηκε σε ειδική τελετή το Αργυρό μετάλλιο, λόγω της συνολικής απόδοσης του σε όλα τα αντικείμενα καθώς και τον τερματισμό στη διαγωνιστική πορεία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, εντός του προκαθορισμένου από τους διοργανωτές αποδεκτού χρόνου.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς συνεχάρη το προσωπικό της ΔΚΔ σημειώνοντας ότι, με την τιμητική θέση που κατέλαβε για δεύτερη συνεχή χρονιά, κατέδειξε τον επαγγελματισμό και το υψηλό επίπεδο μαχητικής ικανότητας του, τα οποία είναι αποτέλεσμα της επίπονης εκπαίδευσης και της σημαντικής αναβάθμισης τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά στον εξοπλισμό του, σε συνδυασμό και με την εμπειρία που έχει αποκομίσει μέσα από τις συνεχείς συνεκπαιδεύσεις με Ειδικές Δυνάμεις άλλων χωρών.

Η συνολική δε απόδοση του σε όλα τα αντικείμενα που εξετάστηκαν, απέδειξε εμπράκτως τη σημασία των Ειδικών Δυνάμεων και τον κρίσιμο ρόλο που δύνανται να διαδραματίσουν στο σύγχρονο πεδίο της μάχης ως πολλαπλασιαστής ισχύος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.