ΗΠΑ: Πρώτη πτήση του ανακατασκευασμένου Mirage F1 αντίπαλης δύναμης

©Draken International | Τα ανακατασκευασμένα Mirage F1 της Draken International θα αρχίσουν τις υπηρεσίες αντίπαλων δυνάμεων για την USAF εντός του 2020.

Το πρώτο ανακατασκευασμένο Mirage F1 για την αεροπορική εκπαίδευση διπλής ενεργείας (με πραγματικές αντίπαλες δυνάμεις) πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση. Τα υπερηχητικά αεροσκάφη εξοπλισμένα με ραντάρ θα εκτελούν ελιγμούς που παλιότερα δεν ήταν εφικτοί κατά την εκπαίδευση με αντίπαλες δυνάμεις.

Το πρώτο ανακατασκευασμένο μαχητικό πολλαπλών ρόλων Mirage F1 της εταιρείας Draken International που θα χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση δια αντίπαλων δυνάμεων της Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) εκτέλεσε την πρώτη του πτήση στο Λέϊκλαντ στην Φλόριντα, την 12η Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Το υπερηχητικό, Mirage F1 εξοπλισμένο με ραντάρ είναι ένα από τα 22 πρώην στρατιωτικά μαχητικά αεροσκάφη που ανακατασκευάζονται από την Draken International και υποστηρίζονται από την Paramount Aerospace Systems, θυγατρική της Paramount Group. Ο Σιν Γκούσταφσον , αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης της Draken International, δήλωσε στο Jane’s, την 18η Νοεμβρίου, ότι τα εν λόγω ανακατασκευασμένα αεροσκάφη ανακατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες για να διασφαλιστεί η πτητική τους ικανότητα. Όλα τα συστήματα, ο κινητήρας, το εκτοξευόμενο κάθισμα και άλλα ελέγχθηκαν ενδελεχώς για να διασφαλιστεί ότι το αεροσκάφος είναι ασφαλές.

Μαζί με την προμήθεια των 24 Mirage F1 και των 12 Denel Aviation Cheetah αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων το 2018, η Draken International προσβλέπει στην λειτουργία όλων των εξελιγμένων 36 αεροσκαφών σε συμβάσεις με το Πεντάγωνο εντός του 2020. Πρόσφατα η εταιρεία ανέλαβε σύμβαση στο πλαίσιο του προγράμματος αεροπορικών αντιπάλων (ADAIR) αεροπορικών δυνάμεων (CAF) της USAF αξίας $6,4 δισεκατομμυρίων για την εκπαίδευσή επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Draken International, το Dassault Mirage F1M είναι ένα υπερηχητικό στρατιωτικό αεροσκάφος εξοπλισμένο με ραντάρ που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Dassault Aviation.

Η ισπανική Αεροπορία ολοκλήρωσε την αναβάθμιση του στόλου στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το έργο περιελάμβανε ανακαινισμένο πιλοτήριο με έγχρωμες οθόνες υγρών κρυστάλλων (LCD) και έξυπνο απεικονιστή ορθής διόπτευσης (Head Up Display – HUD) της Sextant Avionique, σύστημα αδρανειακής πλοήγησης της sextant με διεπαφή GPS, κρυπτογραφημένες επικοινωνίες Have Quick 2 συμβατές με το NATO, ψηφιακό IFF Mode 4, σουίτα προστατευτικών βοηθημάτων και καταγραφείς πτήσης. Το ραντάρ αναβαθμίστηκε στο πρότυπο Cyrano IVM προσθέτοντας εύρος λειτουργιών από ναυτική ως την αεροπορική και επίγεια έρευνα.

Pat Host

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

 1. Ποιά σύγχρονα αντίπαλα αεροσκάφη, θα προσομοιώνουν(παριστάνουν) αυτά τα ανακατασκευασμένα μαχητικά 3ης γενιάς;

   1. Ακόμα και αυτά λιγοστεύουν όμως, εφόσον και μια Αιθιοπία χρησημοποιεί ήδη ένα αεροσκάφος της οικογένειας Su-27, ενώ ένα JF-17 θα έχει μάλλον ανώτερες επιδόσεις απο το παλαιότερο γαλλικό μαχητικό.

    Πάντως αν φτιάχνουν «αόρατα» αεροσκάφη με 1002 μπιχλιμπίδια ενσωματωμένα επάνω σε έναν φορέα(που δεν μπορούν να τα φέρουν σε θέση να συνεργαστούν η να λειτουργήσουν σωστά) για να πολεμήσουν ένα Μπουρούντι, το θεωρώ ολίγων άστοχο.

    Για οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο με ανώτερους πόρους, η εξομοίωση της opfor στον αέρα με τα παλιά αεροσκάφη, μου φαίνεται ολίγον μακριά απο την πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, αυτό που λέει εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις, δεν φαίνεται να εφαρμόζεται με αυτή την πρακτική, εκτός αν ο αντίπαλος φανεί γενναιόδωρος στέλνοντας ότι πιο άχρηστο έχει στις μάντρες απο την εποχή του ψυχρού πολέμου.

    Αλλά θα μου θυμίζεις, ότι εδώ οι Άγγλοι(RAF) τους την είχαν φέρει με ένα Sepecat Jaguar σε παλαιότερη άσκηση στην έρημο της Nevada(σε αερομαχία εννοείται). 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.