Ην. Βασίλειο: Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του APS MUSS επί άρματος Challenger 2

Challenger 2 δοκιμών για το APS MUSS

Το εργαστήριο αμυντικής επιστήμης και τεχνολογίας (Dstl) Ηνωμένου Βασιλείου και η QinetiQ ολοκλήρωσαν τις δοκιμές αξιολόγησης ενός συστήματος για την προστασία των οχημάτων μάχης και των επιβαινόντων τους.

Οι δοκιμές, με το όνομα Medusa Technical Assessment Programme (TAP), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια ολοκληρωθήκαν τον Οκτώβριο 2019.

Στο πλαίσιο του έργου έρευνας ενσωματωμένων συστημάτων ενεργητικής προστασίας του Dstl του ερευνητικού προγράμματος Land Systems, το Dstl ανέθεσε σύμβαση στην QinetiQ Ltd για να διενεργήσει την Medusa TAP, για την αξιολόγηση ενός συστήματος ενεργητικής προστασίας (APS) προερχόμενο από το ελεύθερο εμπόριο (COTS). Επιλέχθηκε το σύστημα Hensoldt MUSS και αξιολογήθηκε από την QinetiQ με την υποστήριξη μιας ομάδας ειδικών από την βιομηχανία και το υπουργείο άμυνας (QinetiQ, Hensoldt, BAE Systems, Frazer-Nash Consultancy, Textron ESL).

Αξιολογήθηκαν η απόδοση και η γενική χρήση του συστήματος σε σχέση με τις επιδόσεις των συστημάτων και υποσυστημάτων, την ενσωμάτωση συστημάτων, ενσωμάτωση του ανθρώπινου παράγοντα όπως επίσης η ασφάλεια, η προστασία, η νομιμότητα και οι επιχειρησιακές επιπτώσεις που σχετίζονται με την χρήση και ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος.

Η αξιολόγηση ακεραιότητας περιελάμβανε την εγκατάσταση ενός συστήματος MUSS πάνω σε ένα κύριο άρμα μάχης (MBT) Challenger 2 σε συνδυασμό με την αξιολόγηση του Βρετανικού Στρατού ώστε να κατανοήσει τα οφέλη και τις προκλήσεις που συνδέονται με τον εν λόγω εξοπλισμό δια μέσου των παραμέτρων προμηθειών και σχεδιασμού προμηθειών (Defence Lines of Development – DLOD) του υπουργείου άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι εργαστηριακές δοκιμές και οι έλεγχοι του συστήματος κατέληξαν στην πλήρη αξιολόγηση του συστήματος κατά τις δοκιμές εκτοξεύσεων αληθινών πυραύλων που εκτελεστήκαν στην Γούμερα στην Νότια Αυστραλία τον Οκτώβριο 2018. Αυτή η αξιολόγηση διενεργήθηκε ως μέρος της διμερούς συνεργασίες μεταξύ των Dstl και του ομίλου Defence Science and Technology (DST) της Αυστραλίας και επίσης υποστηρίχθηκε από το αγγλογερμανικό μνημόνιο συναντίληψης (MoU) που πραγματοποιήθηκε με την γερμανική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών BAAINBw.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της QinetiQ, η Medusa παρείχε πληροφορίες κρίσιμης σημασίας σχετικά με τις ικανότητες, τα οφέλη και τους περιορισμούς ενός τέτοιου εξοπλισμού και θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση των μελλοντικών κατευθύνσεων στην ερεύνα APS και τις δραστηριότητες αξιολόγησης και την υποστήριξη των ενδεχόμενων μελλοντικών προγραμμάτων προμηθειών.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για το μελλοντικό APS του Βρετανικού Στρατού, το πρόγραμμα “Ίκαρος” (Icarus) στο οποίο ηγείται η Leonardo αναπτύσσει τις προδιαγραφές μιας ανοιχτής αρθρωτής αρχιτεκτονικής για την ενεργητική προστασία και τη δυνατότητα χρήσης σε όλον τον στόλο, με σκοπό να εκδοθούν τα πρότυπα του αρθρωτού ενσωματωμένου συστήματος προστασίας (MIPS) ως μια νατοϊκή συμφωνία τυποποιήσεις (STANAG). Τα υποσυστήματα και τεχνολογίες Soft-kill θα αποτελέσουν ένα βασικό μέρος της εν λόγω αρθρωτής και κλιμακωτής προσέγγισης στην επίγεια ενεργητική προστασία.

Η Medusa επέδειξε την αποτελεσματική και παραγωγική συνεργασία μεταξύ των βιομηχανικών εταίρων και του υπουργείου άμυνας και χρησιμοποίησε αποτελεσματικά τις συμφωνίες απαίτησης πρόσθετου κινδύνου (IRC) ώστε να παραδώσει ένα επιτυχημένο και αμοιβαία επωφελούς πακέτου εργασίας, επισημαίνει η ανακοίνωση της QinetiQ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.