Δανία και Rheinmetall επέκτειναν τη συμφωνία-πλαίσιο πυρομαχικών

©Rheinmetall | Αποτελεσματικότητα διατρητικού βλήματος 35 χλστ

Η γερμανική εταιρεία Rheinmetal και η δανέζικη υπηρεσία προμηθειών Defence Materiel Organization (DMO) ανανέωσαν και επέκτειναν την μακροχρόνια συμφωνία-πλαίσιο για την προμήθεια διαφόρων τύπων πυρομαχικών για χρονικό διάστημα περίπου δέκα ετών. Η συμφωνία πλαίσιο προβλέπει τις ετήσιες σωρευτικές ποσότητες περίπου €50 εκατομμυρίων, που σημαίνει ότι ο συνολικό όγκος μπορεί να φτάσει τα €500 εκατομμύρια. Οι Δανοί ετοιμάζονται ήδη για την πρώτη σωρευτική παραγγελία.

Η συμφωνία-πλαίσιο περιλαμβάνει την απόκτηση βλημάτων μεσαίου διαμετρήματος 35 χλστ για τεθωρακισμένα όχημα μάχης (ΤΟΜΑ), πυρομαχικά καπνού/απόκρυψης 40 χλστ ROSY και μια οικογένεια βλημάτων Πυροβολικού τελευταίας τεχνολογίας των 155 χλστ.

Ο Αντιστράτηγος Ίβο ντε Τζονγκ, αναπληρωτής διευθυντής του DMO και ο Ρόμαν Κοχνε, διευθυντής της εταιρείας “Πυρομαχικά Rheinmetall” υπέγραψαν την σύμβαση την 30 Ιουλίου 2020. Αυτό είναι ένα ακόμα καλό παράδειγμα της γόνιμης και μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ του DMO και του κατασκευαστή όπλων και πυρομαχικών που εδρεύει στο Ντίσελντορφ. Η συμφωνία-πλαίσιο υπογράφεται μετα τη συμφωνία εταιρικής σχέσης που υπογράφθηκε απο τις δύο πλευρές πριν περίπου από ένα έτος και υπογραμμίζει περαιτέρω την ισχυρή εμπιστοσύνη της Δανίας στην εμπειρία της Rheinmetall με τα πυρομαχικά. Με αυτήν τη συμφωνία, το DMO επιθυμεί να αποκτήσει ασφαλή και τελευταίας τεχνολογίας πυρομαχικά για τις δανέζικές Ένοπλες Δυνάμεις – σήμερα και στο μέλλον.

Βάσει της ανωτέρω συμφωνίας συνεργασίας, η Rheinmetall έχει ήδη αναλάβει την πλήρη ευθύνη για ολόκληρο το πακέτο των 155 χλστ, το οποίο εκτείνεται από την οικογένεια πυρομαχικών Assegai μέχρι τα δομοστοιχειωτά γεμίσματα και τους πυροσωλήνες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.