Οι ολλανδικές Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν τα τελευταία 11 από τα 46 ελαφριά τακτικά οχήματα Anaconda, την 7η Απριλίου.

Η επίσημη απαίτηση για τακτικά ελαφριά οχήματα ανάγεται στον Ιανουαρίου 2018, με την ανακοίνωση της διενέργειας διαγωνισμού από τον ολλανδικό Οργανισμό Αμυντικών Προμηθειών (DMO) την 15η Μαΐου 2018. Η προθεσμία για τις αρχικές συμμετοχές ήταν η 11η Ιουνίου κι όταν ο διαγωνισμός έκλεισε την 29 Ιουνίου παραλήφθηκαν πέντε απαντήσεις. Ο DMO αρνήθηκε να ανακοινώσει τους ενδιαφερόμενους, επικαλούμενος το απόρρητο.

Την 11η Ιουλίου 2018 οι ολλανδικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν την απόφαση τους να αναθέσουν την σύμβαση στην εταιρεία Dutch Military Vehicles (DMV). DMV, η οποία ειναι ένα τμήμα του κυρίου εμπόρου της Dutch Iveco/Fiat, DEBA Bedrijfswagens, ιδρύθηκε το ίδιο έτος για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Η σύμβαση υπογράφτηκε την 2α Αυγούστου 2018 και περιελάμβανε μια ξεχωριστή ανάθεση 10ετούς συντήρησης. Δεν υπήρχαν δικαιώματα προαίρεσης.

Το Anaconda βασίζεται στο αμάξωμα του πολιτικού οχήματος Iveco Daily με μικτό βάρος οχήματος (GVWR) 7 τόνους το οποίο τροποποιήθηκε, στρατιωτικοποιήθηκε και μετατράπηκε σε μια τετρακίνητη διαμόρφωση από την αυστριακή Achleitner.

Το συμβατικό πλαίσιο αμαξώματος κλιμακωτού σκελετού με μεταξόνιο 3,45 μ. έχει επιμηκυνθεί κατά 10 εκατοστά με μεταξόνιο 3,55 μ. Ο βασικός οπίσθιος άξονας κίνησης και η ανάρτηση φύλλων σούστας έχουν διατηρηθεί, αλλά ο μπροστινός άξονας και η ανάρτηση έχουν αντικατασταθεί απο ανεξάρτητες μονάδες αντιστρεπτικών δοκών της Achleitner των 2,5 τόνων. Ο εμπρόσθιος και οπίσθιος άξονας ειναι εφοδιασμένοι με σύστημα άρσης διαφορισμού το οποίο ελέγχεται από τον οδηγό. Τεχνικά το GVWR του Anacodna ειναι 7,1 τόνοι, αλλά έχει περιοριστεί τους 6,1 τόνος κυρίως για τους μονούς οπίσθιους τροχούς και τα ανωμάλου δρόμου λάστιχα LT315/75 R 16.

Η μηχανική πρόωση παρέχεται από την βασική πιο ισχυρή επιλογή της Daily, τον τρίλιτρο F1C, ο οποίος αποδίδει 180 ίππους (132 kW) και ροπή 430-Nm. Για να ικανοποιηθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες, ο κινητήρας υποβαθμίστηκε σκοπίμως από την συμμόρφωση εκπομπών Euro 6 στο Euro 3 και συναφή εξαρτήματα, όπως η δεξαμενή Adblue, αφαιρέθηκαν για να εξοικονομηθεί βάρος και να αποδεσμευτεί ελεύθερος χώρος.

Shaun Connors

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: