Το 2020 οι δοκιμαστικές βολές του RGW 110

Αναμένεται πως η Dynamit Nobel Defence (DND) θα ξεκινήσει τις προκαταρκτικές δοκιμαστικές βολές του πρωτότυπου μιας χρήσης φορητού άνευ οπισθοδρομήσεως όπλου βομβίδων 110 χλστ (Recoilless Grenade Weapon) RGW 110 εντός του 2020, μετά την επίτευξη του ορόσημου της πλήρους ολοκλήρωσης συστήματος στα τέλη αυτό το έτος.

“Επι του παρόντος πλησιάζουμε στο τέλος της φάσης εξέλιξης του πρωτότυπου συστήματος του RGW 110”, δήλωσε Σεμπάστιαν Μπέντ, διευθυντής περιφερειακών πωλήσεων στην DND στο Jane’s. “Είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο εξαρτημάτων: η εξέλιξη του σωλήνα εκτόξευσης ολοκληρώνεται, η πολεμική κεφαλή των 110 χλστ βρίσκεται στην τελική φάση ανάπτυξης και από την αρχή του νέου έτους θα διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο πρωτότυπο όπλο που θα είναι έτοιμο για τις δοκιμαστικές βολές”, πρόσθεσε.

Το RGW 110 επεκτείνει το διαμέτρημα της οικογενείας RGW – όπως χρησιμοποιείται σήμερα στις πολεμικές κεφαλές εκδόσεων 60 και 90 χλστ- σε μια έκδοση διαμετρήματος 110 χλστ η οποία, στην βασική προφορά της, θα εξοπλιστεί με πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας αντιαρματική/υψηλής εκρηκτικότητας συνθλιβόμενης κεφαλής (HEAT/HESH). Η εξέλιξη του RWG 110 σηματοδοτεί επίσης την έναρξη μετάβασης της DND με τις προσφορές πολεμικών κεφαλών εκδόσεων 110 χλστ μακριά από το μοντέλο Panzerfaust και προς το σχέδιο PGW.

Ζυγίζοντας 10 κιλά, με μήκος 100 εκ. και με δραστικό βεληνεκές μεταξύ 600 και 800 μέτρων, το RGW είναι ουσιαστικά μια εργονομικά βελτιωμένη και αναβαθμισμένων επιδόσεων λύση του, και ο άμεσος αντικαταστάτης του, DND 110 χλστ της οικογενείας φορητών απλικών συστημάτων μιας βολής Panzerfaust 3. “Πήραμε την πολεμική κεφαλή HEAT/HESH 110 χλστ του Panzerfaust 3 την σμικρύναμε και την αναβαθμίσαμε – ενώ διατηρήσαμε τις επιδόσεις της- και την βάλαμε μέσα σε εναν εργονομικά ενισχυμένο σωλήνα εκτόξευσης 110 χλστ. Οπότε ουσιαστικά διαθέτεις ενα Panzerfaust στην νεότερη έκδοση του, το οποίο είναι τρεις φορές ελαφρύτερο και πιο ισορροπημένο, με μεγαλύτερη ακρίβεια και μεγαλύτερο βεληνεκές”, δήλωσε ο Μπέντ.

Robin Hughes

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.