Το 6Χ6 Eagle αναμένει το πράσινο φως για παραγωγή

Η General Dynamics European Land Systems – MOWAG (GDELS-MOWAG) ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξέλιξη του νέου 6Χ6 Eagle και αναμένει σύμβαση για την παραγωγή του, με τον ελβετικό Στρατό να ‘ναι πιθανόν ο πρώτος πελάτης.

Ο ελβετικός Στρατός ανακοίνωσε ότι το 6X6 Eagle καλύπτει την απαίτηση του για 100 αναγνωριστικά οχήματα και η GDELS-MOWAG επιβεβαίωσε ότι ο ελβετικός Στρατός παρέλαβε ένα όχημα 6X6 Eagle προ παραγωγής που έχει διέλθει τις δοκιμές χρήστη.

Σύμφωνα με την GDELS-MOWAG η σύμβαση αναμένεται να υποβληθεί στα τέλη του 2019. Τα οχήματα αυτά θα εφοδιαστούν με τετράθυρη προστατευόμενη καμπίνα, οπίσθιο χώρο φόρτωσης, αναδιπλούμενο πακέτο επιτήρησης επί ιστού και ένα τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού Kongsberg Protector με σταθεροποιημένο πολυβόλο M2 HB διαμετρήματος .50in.

To 6X6 είναι το τελευταίο μέλος της οικογενείας οχημάτων Eagle με επιπλέον χαρακτηριστικά σε σχέση με το 4Χ4 Eagle. Ο επιπρόσθετος κατευθυντήριος τρίτος άξονας αυξάνει τον όγκο του φορτίου και τον εσωτερικό χώρο καθώς διατηρεί την ίδια ικανότητα ελιγμών με την 4Χ4 έκδοση, όπως δήλωσε η εταιρεία στο Janes.

Christopher F Foss

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Φαίνεται πιο ιδανικό για όχημα διοικήσεως & ελέγχου, παρά για αναγνώριση στην διαμόρφωση (φορτηγού) που προσφέρεται.

    Η εγκατάσταση του φορτίου αποστολής φαίνεται να είναι δομοστοιχειωτή, όπως στο γερμανικό όχημα μποξέρ που έχει δομοστοιχειωτή αρχιτεκτονική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.