Το Εκουαδόρ παρήγγειλε εκπαιδευτικά αεροσκάφη Grob G 120TP

©Grob Aircraft

Η Αεροπορία του Εκουαδόρ επιβεβαίωσε ότι αγόρασε οχτώ αεροσκάφη Grob G 120TP για την εκπαίδευση των πιλότων της.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Αεροπορία του Εκουαδόρ (FAE) ενημέρωσε ότι θα ενσωματώσει στον στόλο της οχτώ αεροσκάφη του γερμανικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Grob G 120T για την εκπαίδευση των νέων και εν ενεργεία πιλότων της από διαφορετικούς κλάδους όπως τις μεταφορές και τις μάχες.

Χωρίς να υπάρξει επιβεβαίωση της εκτιμώμενης ημερομηνίες άφιξης τους στην χώρα, την κατά προσέγγιση αξία της αγοράς όπως και το έτος κατασκευής τους, αυτά τα αεροσκάφη θα ενσωματωθούν στον στόλο των 10 καναδικών αεροσκαφών αρχικής εκπαίδευσης Diamond DA-20C1 που ενσωματώθηκαν το 2012.

Το Grob G 120 είναι ένα διθέσιο εκπαιδευτικό και αεροβατικό χαμηλοπτερυγο αεροπλάνο με αεροπορικό πλαίσιο άνθρακα κατασκευασμένο από την Grob Aircraft. Βασίζεται στο εκπαιδευτικό αεροπλάνο Grob G 115TA και είναι ειδικά σχεδιασμένο για την εκπαίδευση στρατιωτικών και πολιτικών πιλότων.  Σε κάποιες εκδόσεις χρησιμοποιήθηκε ως αεροπλάνο ακροβατικών. Αυτήν την στιγμή το αεροσκάφος είναι σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αργεντινής, Καναδά, Γερμανία (κύριος χειριστής), Γαλλίας, Ισραήλ και Μεξικού.

Το G 120TP είναι η ελικοφόρα έκδοση εξοπλισμένη με τον ελικοστροβιλοκινητήρα  Rolls Royce 250-B17F που αποδίδει 456 ιπποδύναμη άξονα (340 kW) στην απογείωση.

Απόδοση/Μετάφραση απο το airrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.