Οι χώρες του EDA προετοιμάζονται να εγκρίνουν νέες οδηγίες για την ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων

Σύντομα τα υπουργεία άμυνας σε όλη την Ευρώπη θα εγκρίνουν την νέα προσέγγιση για να καθοδηγήσουν την μορφή και το χρονοδιάγραμμα των αμυντικών δυνατοτήτων καθώς αυτές θα αναπτύσσονται προς υποστήριξη των στόχων της “Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας” της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Αυτά θα συνδεθούν άμεσα με τις προτεραιότητες του Σχεδίου Ανάπτυξης Δυνατοτήτων (CDP) της ΕΕ που εγκρίθηκε τον Ιούνιο 2018.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (EDA) έχει θέσει τις τελικές πινελιές στον πρώτο γύρο υποθέσεων στρατηγικού πλαισίου (SCC) για την καθοδήγηση της ανάπτυξης των ευρωπαϊκών αμυντικών δυνατοτήτων. Αυτές θα κατατεθούν τον Ιούνιο 2019 προς έγκριση στους διευθυντές εθνικών δυνατοτήτων και οπλισμών των 27 υπουργείων άμυνας του οργανισμού (στους οποίους περιλαμβάνονταί όλες οι χώρες της ΕΕ εκτός Δανίας).

Οι χώρες που συμμετέχουν στον EDA ειναι οι: Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Μάλτα, Ολλανδία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Brooks Tigner

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.