Σύντομα τα υπουργεία άμυνας σε όλη την Ευρώπη θα εγκρίνουν την νέα προσέγγιση για να καθοδηγήσουν την μορφή και το χρονοδιάγραμμα των αμυντικών δυνατοτήτων καθώς αυτές θα αναπτύσσονται προς υποστήριξη των στόχων της “Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας” της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Αυτά θα συνδεθούν άμεσα με τις προτεραιότητες του Σχεδίου Ανάπτυξης Δυνατοτήτων (CDP) της ΕΕ που εγκρίθηκε τον Ιούνιο 2018.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (EDA) έχει θέσει τις τελικές πινελιές στον πρώτο γύρο υποθέσεων στρατηγικού πλαισίου (SCC) για την καθοδήγηση της ανάπτυξης των ευρωπαϊκών αμυντικών δυνατοτήτων. Αυτές θα κατατεθούν τον Ιούνιο 2019 προς έγκριση στους διευθυντές εθνικών δυνατοτήτων και οπλισμών των 27 υπουργείων άμυνας του οργανισμού (στους οποίους περιλαμβάνονταί όλες οι χώρες της ΕΕ εκτός Δανίας).

Οι χώρες που συμμετέχουν στον EDA ειναι οι: Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Μάλτα, Ολλανδία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Brooks Tigner

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: