Παρουσιάστηκε το Argus, το επίγειο σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας

Εικόνες των δρόμων (Streetview)

Η νέα πλατφόρμα διευκολύνει τις εξατομικευμένες εφαρμογές οπτικών πληροφοριών πραγματικού χρόνου (real-time) και επεκτείνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες οργανισμών και εταιρειών.

Η Edgybees, ένας ηγετικός φορέας παροχής συνεργατικής τεχνολογίας real-time οπτικών πληροφοριών, ανακοίνωσε την παρουσίαση του Argus, της νέας πλατφόρμας διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API) που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των αυξανομένων απαιτήσεων των σχεδιαστών διαφόρων οργανισμών που θέλουν να ενσωματώσουν τις πληροφορίες επαυξημένης πραγματικότητας (AR) της Edgybees στις ικανότητες τους ανάλυσης βίντεο.

Μια πρωτοπόρος στον τομέα της, η τεχνολογία της Edgybees δημιουργεί την επίγνωση κατάστασης για τα περίπλοκα επιχειρησιακά περιβάλλοντα με την αλληλουχία επικαλυπτόμενων υπέρθεσεων αποσπασμάτων ζωντανών βίντεο με διαφανές (layers) λεπτομερή γεωχωρικών στοιχείων που λαμβάνονται από οποιαδήποτε κάμερα, χειροκίνητη (μη αυτόματη) εισαγωγή, GPS ή ακόμα και μέσω ροής άλλων δεδομένων. Το αποτέλεσμα είναι η πιο αποδοτική συνεργατική και σαφέστερη real-time επικοινωνία ομάδων μεταξύ ενός τεράστιου αριθμού οργανισμών – από την δημόσια ασφάλεια και τον Στρατό μέχρι την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων άλλα και τις επιχειρήσεις.

Δημόσια ασφάλεια

“Οι δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας πέραν του πεδίου της διασκέδασης είναι αστείρευτες, ειδικά καθώς το βίντεο καθίσταται απαραίτητο μέσο για τους οργανισμούς που βασίζονται στα βίντεο ή τις τηλεοράσεις κλειστού κυκλώματος (CCTV)”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός και συνιδρυτής της Edgybees, Άνταμ Καπλάν. “Καθώς οι διορατικές εταιρίες θέλουν να κατανοήσουν όλα τα στοιχεία που διαθέτουν στα χέρια τους, παρέχουμε στους σχεδιαστές έναν τρόπο για να προσαρμόσουν τις προσφορές μας και να τις διαμορφώσουν για την επιτυχία”.

Με το Argus, οι σχεδιαστές θα μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές για κάθε λειτουργικό σύστημα ή πλατφόρμα λογισμικού/υλικού της επιλογής τους για την εξατομίκευση των εμπειριών τους με σκοπό την εκπλήρωση συγκεκριμένων αναγκών των οργανισμών τους. Η πλατφόρμα λογισμικού της Edgybees χρησιμοποιείται ήδη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της real-time συνεργασίες σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, συμπεριλαμβανομένης της κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, την υποστήριξη αποστολών ερευνάς και διάσωσης μετά απο τους τυφώνες και την ενίσχυση των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Κατάσβεση δασικών πυρκαγιών

“Οι εταιρίες και οι οργανισμοί έχουν πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα όσο ποτέ άλλοτε, αλλά δεν γνωρίζουν πως να μεγιστοποιήσουν την αξιοποίηση τους για να επαυξήσουν την επιτυχία,” πρόσθεσε ο Μενανς Χακιν, Τεχνολογικός Διευθυντής της Edgybees. “Χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό της πολυαισθητηριακής συγχώνευσης και της προηγμένης υπολογιστικής όρασης σε συνεργασία με τις βάσεις δεδομένων συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών (GIS), δεν προβάλουμε μόνο τα δεδομένα, αλλά επίσης και τις αξιοποιήσιμες πληροφορίες που μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη, ενισχύσουν τις επιδόσεις και την συμμόρφωση προς τους κανονισμούς ακόμα και να σώσει ζωές.”

Το πακέτο API της Edgybees ειναι η μοναδική πλατφόρμα λογισμικού αμιγώς AR με ακριβή γεω-προσδιορισμένο και ανοιχτό σύστημα που λειτουργεί απρόσκοπτα με οποιαδήποτε πηγή GIS, δεδομένων ή βίντεο.

Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.