Ο όμιλος EFA Group ανακοινωσε νέα συμβόλαια σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία

Στιγμιότυπο από δοκιμές της THEON SENSORS για τα night vision της

O όμιλος EFA GROUP, που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά στους τομείς της αεροδιαστημικής, της άμυνας, της ασφάλειας και των βιομηχανικών συνεργασιών, ανακοινώνει νέα συμβόλαια σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία. Στον όμιλο EFA GROUP ανήκουν η EFA VENTURES (Έργα στους τομείς Υποστήριξης Συστημάτων και Βιομηχανικών Συνεργασιών), η ΤΗΕΟΝ SENSORS (παγκοσμίως αναγνωρισμένη κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτροπτικών συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης που χρησιμοποιούνται για την άμυνα και την ασφάλεια), η SCYTALYS, νέα ονομασία για την ISI HELLAS, (σχεδίαση, ανάπτυξη, ολοκλήρωση, εγκατάσταση για Συστήματα Τακτικής Διοίκησης, Επικοινωνίας Ελέγχου, Ζεύξης Δεδομένων, Λύσεων Διαλειτουργικότητας και Συστημάτων Εξομοίωσης καταστάσεων), η ES SYSTEMS (συστήματα αισθητήρων βασισμένων κυρίως σε MEMS και IoT), και η ψηφιακή παγκόσμια B2B info πλατφόρμα Epicos για τις βιομηχανίες Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Υψηλής Τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος EFA GROUP ανακοινώνει νέα συμβόλαια:

Τακτικές Ζεύξεις Δεδομένων από τη SCYTALYS (νέα ονομασία για την ISI HELLAS)

SCYTALYS (νέα ονομασία για την ISI HELLAS):

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Πρώτη στη λίστα των επιτυχιών για το EFA GROUP, είναι η SCYTALYS (πρώην ISI HELLAS) που υπέγραψε συμβόλαιο μετά από ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια ενός ολοκληρωμένου σύγχρονου συστήματος διοίκησης – ελέγχου και τακτικής ζεύξης δεδομένων, το οποίο θα εγκατασταθεί σε μονάδα επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας. Η SCYTALYS κέρδισε το συμβόλαιο καταθέτοντας την καλύτερη τεχνική και οικονομική προσφορά σε σχέση με άλλες εταιρίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, όπως η γαλλική NAVAL GROUP και η τουρκική Milsoft.

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Σε συνέχεια της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης υλοποίησης του προγράμματος Εθνικού Συστήματος Τακτικής Ζεύξης Δεδομένων (National Data Link) για την Πολεμική Αεροπορία της Ινδονησίας, η SCYTALYS υπέγραψε συμβόλαιο συνέχειας (follow-on contract) στην εν λόγω χώρα, για την περαιτέρω επέκταση του συστήματος που αφορά στη διασύνδεση και ολοκλήρωση επιπλέον αριθμού εναέριων μέσων με επίγειους σταθμούς συστημάτων Διοίκησης και Ελέγχου (Command & Control) και Επικοινωνιών (Communication Base Stations).

Σύστημα Maritime Mission Integration & Management System M²IMS, της SCYTALYS

ΕΛΛΑΔΑ
Στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού P-3HN, η εταιρία συνεχίζει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα την ανάπτυξη του λογισμικού του νέου Ολοκληρωμένου Τακτικού Συστήματος Αποστολής. Πρόκειται για το σύστημα Maritime Mission Integration & Management System M²IMS, που έχει επιλεγεί από τη Lockheed Martin Aeronautics και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για να αποτελέσει το σύστημα αποστολής μάχης των υπό αναβάθμιση Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας P-3HN του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

ΤΗΕΟΝ SENSORS

Καναδός στρατιώτης με night vision Argus της THEON SENSORS

KANAΔΑΣ
Στη THEON SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ) ανατέθηκε προμήθεια μονόκυαλων οργάνων νυχτερινής όρασης για τις Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις. H σύμβαση υπεγράφη μεταξύ των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων και της CADEX, που κέρδισε τον αντίστοιχο διαγωνισμό, συμμετέχοντας με το μονόκυαλο νυχτερινής όρασης ARGUS FS της THEON SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ), η συναρμολόγηση του οποίου θα γίνει στον Καναδά. Το συμβόλαιο, που είναι το πρώτο της ΤΗΕΟΝ SENSORS στον Καναδά, είναι τριετούς διάρκειας και η παράδοση αναμένεται να φθάσει έως και τα 2.500 τμχ.

O κ. Ορφανουδάκης, εκπρόσωπος της ΤΗΕΟΝ SENSORS, κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στο Μπαγκλαντές

ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Η THEON SENSORS, στο Μπαγκλαντές, όπου έχει ήδη τρία σημαντικά συμβόλαια για συστήματα νυχτερινής όρασης και θερμικές διόπτρες παρατήρησης, κέρδισε δύο νέους διαγωνισμούς ακόμη μεγαλύτερης αξίας κόντρα στον τουρκικό κολοσσό της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Aselsan.

Αισθητήρας πίεσης και ψηφίδα MEMS σε πραγματικό μέγεθος και μεγένθυνση, της ES SYSTEMS

ΕS SYSTEMS

Μία άλλη εταιρία του EFA GROUP, η ES SYSTEMS, αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρία παραγωγής αισθητήρων βασισμένων σε τεχνολογία MEMS (Microelectromechanical Systems). Μετά από χρόνια ανάπτυξης των βασικών τεχνολογιών των αισθητήρων αποκλειστικά από Έλληνες μηχανικούς, η εταιρία εισέρχεται σε τροχιά δυναμικής εμπορικής εκμετάλλευσής τους σε παγκόσμια κλίμακα στοχεύοντας σε βιομηχανικές και ιατρικές εφαρμογές. Πιο συγκεκριμένα:

ΑΜΕΡΙΚΗ
H ES SYSTEMS υπέγραψε εμπορική συμφωνία με Αμερικανική εταιρία που είναι παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο της τεχνολογίας ρευστών για Βιοεπιστήμες (Life Science) για την προμήθεια αισθητήρων πίεσης. Η συνολική παραγωγή θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 5 χρόνια και αναμένεται να κλιμακωθεί σταδιακά και να φτάσει τους 10.000 αισθητήρες ετησίως.

ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Παράλληλα, η ES SYSTEMS ανακοίνωσε την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με εταιρία στην Άπω Ανατολή για την προμήθεια αισθητήρων πίεσης για βιομηχανικές εφαρμογές για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο αριθμός των αισθητήρων πίεσης MEMS που θα παραδοθούν αναμένεται να ξεπεράσει τα 100.000τμχ.

Internet of Things (IoT)
Ακολουθώντας την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και το Διαδίκτυο Πραγμάτων (Internet of Things), η ES SYSTEMS μπαίνει στο χώρο του IoT αναπτύσσοντας μια συνολική λύση παρακολούθησης λειτουργίας εξοπλισμού που περιλαμβάνει αισθητήρες, κόμβους συλλογής δεδομένων και ασύρματη μετάδοση δεδομένων στο cloud. Το σύστημα αυτό επιτρέπει τη συντήρηση του εξοπλισμού μέσω της χρήσης αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης. Εγκαταστάθηκε με επιτυχία για την παρακολούθηση εξοπλισμού σε σήραγγα της Ολυμπίας Οδού και αποτελεί πρότυπο καινοτομίας σε παγκόσμια κλίμακα. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινώσει σύντομα η Ολυμπία Οδός.

Ο Πρόεδρος του ΕFA GROUP, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς σημείωσε: «Οι πρόσφατες επιτυχίες των εταιριών του EFA GROUP, SCYTALYS, THEON SENSORS και ES SYSTEMS, αποτελούν επιστέγασμα πολλών χρόνων εντατικής δουλειάς και αφοσίωσης. Σηματοδοτούν τη συνεχώς επεκτεινόμενη πορεία τους ως ελληνικές εταιρίες που όχι μόνο εισέρχονται, αλλά και ανταπεξέρχονται επί ίσοις όροις σε πολύ απαιτητικές αγορές που ορίζονται από αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, όπως του Καναδά. Αποτελούν μέρος μια ευρύτερης πολιτικής που αφορά αφ’ενός στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών των εταιριών του EFA GROUP σε όλο τον κόσμο και αφ’ετέρου στην είσοδο τους σε καινούργιους τομείς, όπως της αεροδιαστημικής και Internet of Things. Ο Όμιλος EFA GROUP θα ανακοινώσει σύντομα και άλλες επιτυχημένες προσπάθειες το 2019, στην παγκόσμια του πορεία».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.