Αίγυπτος: Συμμετοχή του Ναυτικού σε γαλλική ναυτική εκπαιδευτική άσκηση

Οι Ναυτικές δυνάμεις της Αιγύπτου θα συμμετάσχουν στην κοινή γαλλο-αιγυπτιακή ναυτική εκπαιδευτική άσκηση με την ονομασία “Κλεοπάτρα-Γκαπιάν 2019” στην Γαλλία, την Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, ως μέρος των προσπαθειών για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών.

Ο Αρχηγός των αιγυπτιακών Ναυτικών Δυνάμεων Αχμέντ Χαλίντ δήλωσε ότι η εκπαίδευση θα βοηθήσει τις ναυτικές δυνάμεις της χώρας του να γνωρίσουν διαφορετικά πολεμικά δόγματα και να ασχοληθούν με τις σύγχρονες πολεμικές τεχνολογίες.

Ο Χαλίντ επεσήμανε οτι αρκετοί σπουδαστές του Ναυτικού Κολεγίου θα συμμετέχουν στην εκπαίδευση για να βελτιώσουν την ναυτική πρακτική απόδοση τους και να αυξήσουν την επιχειρησιακή εμπειρία τους.

Οι αιγυπτιακές και γαλλικές δυνάμεις διενέργησαν νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2018, άσκηση σε μια ναυτική βάση της Ερυθράς Θάλασσας με την συμμετοχή της γαλλικής φρεγάτας “FS F712 COURBET” και αρκετών ναυτικών μονάδων της Αιγύπτου.

Οι ναυτικές δυνάμεις διενήργησαν επίσης σενάρια αντιμετώπισης των απειλών κατά της ναυτικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών ενεργειών, προστασία σημαντικών εμπορικών πλοίων καθώς και άσκηση του δικαιώματος να εκτελούν νηοψίες σε ύποπτα πλοία.

Al-Masry Al-Youm

Απόδοση/Μετάφραση απο το egyptindependent.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.