Ισραήλ: Το 8Χ8 TOMΠ Eitan θα εφοδιαστεί με το APS Iron Fist

©Elbit Systems | ΤΟΜΠ Eitan

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems ανακοίνωσε ότι μετά από μια ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών, το ισραηλινό υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) επέλεξε το Iron Fist Light Decoupled (IFLD), το σύστημα ενεργής προστασίας (APS) της εταιρείας, για το νέο οχτακίνητο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Eitan των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF) και τον Προωθητήρα Γαιών D-9.

Η επιλογή του IFLD (Iron Fist Light Decoupled) για το ΤΟΜΠ Eitan των IDF προκύπτει αμέσως μετά την απόφαση του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) να προχωρήσει με το IFLD για το ΤΟΜΑ Bradley.

Το IFLD χρησιμοποιεί ανεξάρτητους οπτικούς αισθητήρες, ραντάρ παρακολούθησης, εκτοξευτές και πυρομαχικά αντιμέτρων για την καταστροφή απειλών σε  ασφαλή απόσταση από τα αμυνόμενα οχήματα μάχης. Το σύστημα παρέχει κάλυψη προστασίας 360 μοιρών για σενάρια μικρών αποστάσεων τόσο σε ανοιχτά εδάφη όσο και αστικά περιβάλλοντα. Το μικρό μέγεθος και βάρος, η ευέλικτη υψηλή απόδοση, η αμελητέα υπολειμματική διάτρηση και η ευκολία ενσωμάτωσης του καθιστούν το IFLD ως την βέλτιστη λύση ενεργής προστασίας για κάθε όχημα μάχης.

Ο Ιούδας (Ούντι) Βερεντ, γενικός διευθυντής του επίγειου τμήματος της Elbit Systems, δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που επιλεχθήκαμε από το Υπ.Αμ. για την παροχή των IDF με μια τόσο σημαντική επιχειρησιακή ικανότητα. Η απόφαση του Υπ.Αμ. να διαλέξει το IFLD προστίθεται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτό το APS από αρκετές σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις που ψάχνουν ενισχυμένες προστατευτικές ικανότητες για τα τεθωρακισμένα οχήματα τους”.

Το Eitan είναι ένα ισραηλινής κατασκευής 8X8 τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού το οποίο παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2016 από το ισραηλινό υπουργείο άμυνας. Το όχημα προορίζεται να αντικαταστήσει τον παλιό στόλο των ερπυστριοφόρων ΤΟΜΠ M113 που είναι σε υπηρεσία με τις IDF εδώ και αρκετά χρόνια.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.