Εκπαιδευτικό ταξίδι των Σπουδαστών της ΑΔΙΣΠΟ στην Θράκη

Στο διάστημα από Τρίτη 12 Απριλίου 2019 έως και Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της 16ης Εκπαιδευτικής Σειράς, εκπαιδευτικό ταξίδι της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου στην Περιοχή Ευθύνης του Δ’ΣΣ. Στο ταξίδι συμμετείχαν ο Διοικητής της Σχολής, Υποστράτηγος Δημήτριος Κούκκος και τριάντα Σπουδαστές της 16ης ΕΣ.

Η αντιπροσωπεία της Σχολής επισκέφθηκε την έδρα του Δ’ΣΣ, της XII Μ/Κ ΜΠ και της XVI Μ/Κ ΜΠ και ενημερώθηκε επί της Αποστολής, Οργάνωσης και Λειτουργίας των Σχηματισμών.

Επιπλέον ήρθε σε επαφή με πολιτικές αρχές της περιοχής της Θράκης και ενημερώθηκε για το έργο τους, ενώ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί Μονάδες και Φυλάκια της ΠΕ του Δ’ΣΣ όπου της έγινε ενημέρωση, καθώς και επίδειξη οπλικών συστημάτων.

Τέλος επισκέφθηκε το Οχυρό “ΝΥΜΦΑΙΑΣ”, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου εις μνήμην των Ηρώων που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ Πατρίδος και ενημέρωση για τη συμβολή του κατά τη Μάχη των Οχυρών, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Οχυρού και στο Μουσείο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Κάποιοι με μεγάλη απερισκεψία, είχαν εισηγηθεί και πέτυχαν (για λόγους οικονομίας και άλλες δικαιολογίες) από το 2012 και μετά να μην πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι, το οποίο έχει ένα πολύ ουσιώδη ΑΝΣΚ. Να γνωρίσουν οι Αξιωματικοί του ΠΝ και της ΠΑ (που μπορεί κάποιος από αυτούς να είναι Α/ΓΕΕΘΑ μετά από 15 έτη), την περιοχή ευθύνης του Δ΄ΣΣ. Μπράβο στην προηγούμενη διοίκηση της Σχολής που επανέφερε αυτή τη δραστηριότητα, που είναι αυτονόητη στις σχολές αυτού του επιπέδου,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.