Ισραήλ: Το ΤΟΜΠ Eitan θα δεχθεί το APS Iron Fist

©Elbit Systems | Το 8Χ8 τροχοφόρο ΤΟΜΠ Eitan εξοπλισμένο με το APS Iron Fist

Την Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems ανακοίνωσε ότι κέρδισε μια σύμβαση για από τη Διεύθυνση Παραγωγής και Προμηθειών του ισραηλινού υπουργείου άμυνας (Υπ.Αμ.), με κόστος περίπου $31 εκατομμυρίων, για να παρέχει το σύστημα ενεργητικής προστασίας (APS) Iron Fist για τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Eitan των ισραηλινών δυνάμεων (IDF). Η σύμβαση θα ολοκληρωθεί μέσα στην χρονική περίοδο των πέντε ετών.

Στο πλαίσιο της σύμβασης η Elbit Systems θα εξοπλίσει τα νέα τροχοφόρα ΤΟΜΠ των IDF με συστήματα Iron Fist Light Decoupled (IFLD). Το σύστημα Iron Fist χρησιμοποιεί οπτικούς αισθητήρες, ραντάρ παρακολούθησης, εκτοξευτές και πυρομαχικά αναχαίτισης για την εξουδετέρωση απειλών σε ασφαλή απόσταση. Το σύστημα Iron Fist παρέχει προστασία καλύψεις 360 μοιρών για τα σενάρια μικρών αποστάσεων τόσο σε ανοιχτό πεδίο όσο και σε αστικό περιβάλλον. Οι υψηλές επιδόσεις, η ευελιξία και τα αμελητέα διατρητικά κατάλοιπα, όπως επίσης και το μικρό μέγεθος και βάρος αλλά και η ευκολία ενσωμάτωσης του, καθιστούν το Iron Fist ως το ιδανικό APS για οποιοδήποτε όχημα μάχης.

Ο Γιεχούντα (Ούντι) Βερέντ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του χερσαίου τμήματος της Elbit Systems, δήλωσε: “Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε σε θέση να παρέχουμε στις IDF μία τόσο σημαντική επιχειρησιακή ικανότητα. Αυτή η ανάθεση προστίθεται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Iron Fist από πολλές σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις που θέλουν να ενισχύσουν τις προστατευτικές ικανότητες των δικών τους τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης”.

Το Eitan είναι ένα ισραηλινής κατασκευής 8Χ8 ΤΟΜΠ που αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2016 από το ισραηλινό Υπ.Αμ. Το όχημα προορίζεται για να αντικαταστήσει τον στόλο των παλιών ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113 που είναι σε υπηρεσία με τις IDF εδώ και αρκετά χρόνια.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.