Η εταιρεία Elbit Systems παρουσίασε το φορητό σύστημα εξομοιωτή εκπαίδευσης στον αεροπορικό ηλεκτρονικό πόλεμο (ΗΠ) με την ονομασία Aircrew Mobile Simulation and Training Field (AMSTF), ένα σύστημα εξομοίωσης που παρέχει την αποδοτική και αποτελεσματική εκπαίδευση των πιλότων κατά ρεαλιστικών απειλών ΗΠ.

Ο Έντγκαρ Μάϊμον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Elbit Systems EW και SIGINT – Elisra, σχολίασε: «Καθώς η επιχειρησιακή ετοιμότητα ηλεκτρονικού πολέμου καθίσταται υψίστης σημασίας για την επιτυχία της αποστολής και την επιβίωση, οι Πολεμικές Αεροπορίες αναζητούν όλο και περισσότερο αποδοτικές ικανότητες εκπαίδευσης στον ηλεκτρονικό πόλεμο εκτός από την συνθετικές».

Στεγασμένο μέσα σε ένα τυπικό φορητό εμπορευματοκιβώτιο  (container), το σύστημα AMSTF διαθέτει φάσμα μεταδοτών, αισθητήρων, επικοινωνιών, διοίκησης και ελέγχου όπως επίσης και συστήματα ανάλυσης για την παροχή πλήρους φάσματος κάλυψης συμπεριλαμβανομένων των ραδιοσυχνοτήτων, υπέρυθρων και ηλεκτροπτικών για την παροχή των δυνατοτήτων στους ιπταμένους να εκτελέσουν αεροπορική εκπαίδευση μέσα σε ένα πεδίο πραγματικής ζωής και πολλαπλών απειλών. Το σύστημα καταγράφει ολόκληρη την εκπαιδευτική περίοδο για τον απολογισμό και την ανάλυση μετά την εκπαίδευση (AAR). Εγκαθιστώντας διάφορες μονάδες AMSTF εντός του πεδίου εκπαίδευσης καθίσταται εφικτή η εκπαίδευση επιπέδου Μοίρας και Πτέρυγας. Σχεδιασμένο ως ένα σύστημα ανοιχτής αρχιτεκτονικής ο νέος εκπαιδευτικός εξομοιωτής AMSTF επιτρέπει τις τυποποιημένες και τροποποιημένες επιχειρήσεις για την μέγιστη ανεξαρτησία του χειριστή.

«Η ενσωμάτωση της επιχειρησιακής μας εμπειρίας στην περιοχή του ηλεκτρονικού πολέμου με τις μοναδικές ικανότητες της εταιρείας στην εκπαίδευση μέσω εξομοιωτών μας επιτρέπει να προτείνουμε μια λύση που θα επιτρέπει στις Πολεμικές Αεροπορίες να βελτιώσουν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα ενώ ταυτόχρονα θα μειώνουν το κόστος», ολοκλήρωσε ο Μάϊμον.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: