Ελληνο-γαλλική άσκηση

Από Πατσουλές Δημήτριος

Οι Γάλλοι είναι οι μόνοι σύμμαχοι που προσφέρουν αυτή την στιγμή κάτι ουσιαστικό στην Ελλάδα έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Οι Ισραηλινοί είναι άφαντοι, οι ΗΠΑ επίσης αόρατες, παρά το γεγονός ότι δεσμευτήκαμε να αγοράσουμε κάθε ισραηλινή σαβούρα, ενώ δώσαμε βάσεις στους Αμερικανούς από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Σε λάθος συμμάχους ποντάραμε, αλλά αυτές οι αποφάσεις και σχεδιασμοί δεν έχουν να κάνουν με εθνικά συμφέροντα αλλά με προσωπικά, οικογενειακά και κομματικά συμφέροντα.

Η Liberal σε μια προσπάθεια “ξεπλύματος” των Ισραηλινών, απαντά στο ερώτημα, που θέτει η ίδια ως εκφραζόμενο από πολλούς Έλληνες, “που είναι οι Ισραηλινοί;”, ότι αυτοί συνεισφέρουν τα μέγιστα με δύο τρόπους:

  1. Έκαναν μια δήλωση υπέρ των δικαιωμάτων μας (!).

  2. Μας φυλάνε από ψηλά και μακριά (???).

Δεν ξέρω πλέον αν χρειαζόμαστε Πληροφορίες για τους Τούρκους (αν εννοεί αυτό η ιστοσελίδα). Οι Τούρκοι δεν κρύβονται. Είναι εμπρός μας, και μας προκαλούν. Μας πετάνε το γάντι. Και εμείς δεν το σηκώνουμε.

Το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού εμένα προσωπικά μου φάνηκε σαν να εκλιπαρούμε για συνομιλίες. Όσο για το ότι θα απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση, περιμένω να δω πως, αφού η πρόκληση ή μάλλον οι συνεχείς προκλήσεις έχουν ήδη εκδηλωθεί.

Όπως είπε ο καθηγητής γεωπολιτικής κος Πρεβελάκης το πρωί, οι “Σύμμαχοι” παίζουν τον ρόλο μεσολαβητή για να αρχίσουν οι συνομιλίες… για την δική μας ΑΟΖ. Και αυτή την “χάρη” θα την ξεπληρώσουμε με υποχωρήσεις… Ο κος Πρεβελάκης είπε ότι έχουμε ήδη χάσει το ένα χέρι μας (την Μικρά Ασία) και τώρα κινδυνεύουμε να χάσουμε και την Θάλασσα, που θα είναι και το ουσιαστικό τέλος μας…

Δυστυχώς οι πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων 30 ετών- και ιδιαίτερα των 10 ετών της κρίσης – έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εξασθενήσουν τις ένοπλες δυνάμεις και επέδειξαν απαράδεχτη υποχωρητικότητα, με αποτέλεσμα την αποθράσυνση της Τουρκίας.

Εν τέλει, η υποχωρητική και ‘ειρηνευτική” πολιτική των κυβερνήσεων μας έφερε στο χείλος του πολέμου, όπως η υποχωρητική πολιτική των Συμμάχων έδωσε στον Χίτλερ το μήνυμα της αδυναμίας και της δειλίας, ώστε αυτός να αποφασίσει να επιτεθεί.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.