ΕΟΤech για την 32 ΤΑΞΠΝ και ακουστικά προστασίας/ ενδοεπικοινωνίας για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του ΕΣ

Πηγη: hellenicdefence.gr

Μια ποσότητα ολογραφικών σκοπευτικών EOTech θα προμηθευτεί η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών με σκοπό την βελτίωση της σκοπευτικής ικανότητας των Πεζοναυτών στην ταχεία πρόσκτηση στόχων στο πεδίο της μάχης. Επειδή η 32 ΤΑΞΠΝ δεν διαθέτει Μ4 και Μ16Α2 με επίπεδη «ράχη» κορμού χωρίς χειρολαβή μεταφοράς-σκοπευτικό (flat top), τα αρκετά υψηλά EOTech θα τοποθετηθούν με ειδικές βάσεις που θα βιδωθούν στην οπή της χειρολαβής μεταφοράς.

Υπάρχουν δύο τρόποι.

Ο ένας χρησιμοποιεί μια βάση με ράγα Picattiny σχήματος Ζ που το ένα σκέλος βιδώνει στην χειρολαβή και το άλλο σκέλος ακουμπά επάνω στον χειροφυλακτήρα. Κατ’ αυτό τον τρόπο ο νηματόσταυρος του σκοπευτικού ξεπερνά μόλις το ύψος της χειρολαβής επιτρέποντας την σκόπευση.

Ο πιο πιθανός τρόπος τοποθέτησης των ΕΟΤech στα Μ4/Μ16Α2 των Πεζοναυτών της 32 ΤΑΞΠΝ

Ο άλλος τρόπος είναι μια βάση Picattiny επάνω στην χειρολαβή. Το μειονέκτημα του δεύτερου τρόπου είναι ότι το ήδη υψηλό σκοπευτικό υψώνεται πολύ και καθιστά πολύ δύσκολη την σκόπευση. Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι τα ηλεκτροπτικά σκοπευτικά σε βάσεις χάνουν εύκολα τον μηδενισμό τους, και χρειάζεται να επαναλαμβάνεται συχνά η διαδικασία, κάτι αδύνατο, φυσικά, αν το σκοπευτικό αφαιρεθεί στο πεδίο.

Η τοποθέτηση του EOTech επί της χειρολαβής δημιουργεί ένα μάλλον σημαντικό πρόβλημα σκόπευσης από τον χρήστη,

Για αυτό και ο Αμερικανικός Στρατός και όλοι σχεδόν οι χρήστες του συστήματος AR-15 έχουν αντικαταστήσει τις αραβίδες Μ4 με το μοντέλο Μ4Α1 με ενσωματωμένη στον κορμό ράγα Picattiny, ώστε όσες φορές και αφαιρεθεί το σκοπευτικό ή τοποθετηθεί ένα καινούργιο, δεν απαιτείται ο μηδενισμός του όπλου. Τα μοναδικά τυφέκια της 32 ΤΑΞΠΝ με κορμό flat top είναι τα τυφέκια ακροβολιστή, στα οποία η χειρολαβή αφαιρείται για να αποκαλύψει μια ράγα Picattiny όπου τοποθετείται διόπτρα ACOG (4×32).

Ασύρματος PRC152 με ηλεκτρονικά ακουστικά προστασίας/ επικοινωνίας

Επιπλέον, οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων ΕΣ έχουν εισέλθει σε διαδικασία επιλογής μεγάλου αριθμού ηλεκτρονικών ακουστικών προστασίας/ ενδοεπικοινωνίας. Τα ακουστικά απαγορεύουν οξείς και ισχυρούς ήχους να φτάσουν στα αυτιά των στρατιωτών, αλλά ενισχύουν χαμηλής συχνότητας ήχους αυξάνοντας την τακτική επίγνωση στο πεδίο της μάχης. Ο αριθμός των ακουστικών που θα αποκτηθούν θα καλύψει κατά 100% το προσωπικό των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΕΣ, που υπάγονται στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ-ΓΕΕΘΑ).

Η βάση σχήματος Ζ για τοποθέτηση σκοπευτικών συσκευών στην χειρολαβή του Μ4/Μ16Α2

Να σημειώσουμε ότι η ΔΔΕΕ θα παραλάβει 110 ασυρμάτους χειρός PRC-152 πολλαπλών συχνοτήτων που με βάρος μόλις 1,2 κ. επιτρέπουν την επικοινωνία εντός της Επιχειρησιακής Ομάδας, με ανώτερα κλιμάκια διοίκησης, με μαχητικά, επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα και πλοία. Αρκετά από τα ακουστικά θα είναι διπλής επικοινωνίας, προοριζόμενα για Ομαδάρχες ώστε να συμμετέχουν σε περισσότερα από ένα δίκτυα επικοινωνιών.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.