Ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου Στρατηγός Sir Nicholas Patrick Carter, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, στις 16 και 17 Απριλίου 2019.

Ο Στρατηγός Sir Nicholas Carter έτυχε επίσημης υποδοχής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς από τον Αρχηγό της ΕΦ Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, όπου μετά την κατ’ ιδίαν συζήτησή τους, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Αφού έγινε ενημέρωση για την οργάνωση, αποστολή και το σχέδιο μετεξέλιξης της ΕΦ, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, θέματα κοινού ενδιαφέροντος, το Στρατιωτικό Πρόγραμμα Συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης για θέματα άμυνας και ασφάλειας από τους Υπουργούς Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθορίστηκε η διαδικασία υλοποίησης των προνοιών του, με σκοπό την ενίσχυση, εμβάθυνση και θεσμοθέτηση της στρατιωτικής συνεργασίας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: