Επίσκεψη Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο

Ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου Στρατηγός Sir Nicholas Patrick Carter, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, στις 16 και 17 Απριλίου 2019.

Ο Στρατηγός Sir Nicholas Carter έτυχε επίσημης υποδοχής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς από τον Αρχηγό της ΕΦ Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, όπου μετά την κατ’ ιδίαν συζήτησή τους, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Αφού έγινε ενημέρωση για την οργάνωση, αποστολή και το σχέδιο μετεξέλιξης της ΕΦ, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, θέματα κοινού ενδιαφέροντος, το Στρατιωτικό Πρόγραμμα Συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης για θέματα άμυνας και ασφάλειας από τους Υπουργούς Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθορίστηκε η διαδικασία υλοποίησης των προνοιών του, με σκοπό την ενίσχυση, εμβάθυνση και θεσμοθέτηση της στρατιωτικής συνεργασίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.