Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς στην Αίγυπτο

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο από 01 έως 04 Απριλίου 2019. Η επίσκεψη εντασσόταν στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου στην Κύπρο το 2018.

Στις 02 Απριλίου, έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Αρχηγό ΕΔ της Αιγύπτου, Στρατηγό Mohamed Farid Hegazy στο Υπουργείο Άμυνας στο Κάιρο.

Κατά την σύσκεψη των αντιπροσωπιών των 2 κρατών με επικεφαλής τους Αρχηγούς συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και αναφέρθηκαν σε πιθανούς τρόπους ενίσχυσης και εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών.

Αναλυτικότερα έγινε ανασκόπηση του προγράμματος συνεργασίας για το 2019, καθώς και νέων περιοχών/δράσεων οι οποίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του 2020, που θα υπογραφεί αργότερα αυτό το χρόνο. Το εν λόγω πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην Κύπρο που αφορούν κυρίως σε συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις με τη χρήση κοινών οπλικών συστημάτων, με σκοπό την απόκτηση εμπειριών από τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της Εθνικής Φρουράς σε διεθνές περιβάλλον.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Κάιρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο Αρχηγός της ΕΦ επισκέφθηκε τον Ναύσταθμο του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού στην Αλεξάνδρεια, καθώς και την Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων Ναυτικού, όπου τον υποδέχθηκε ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Υποναύαρχος Ashraf Ibrahim Atwa Mogahed. Κατά την επίσκεψη ο Αρχηγός Λεοντάρης έτυχε ενημέρωσης για τις δυνατότητες του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού, της Ναυτικής Βάσης καθώς και της Ταξιαρχίας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ συναντήθηκε επίσης με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κάιρο, κ. Χάρη Μορίτση και επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όπου έγινε δεκτός από την Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ. Θεόδωρο Β’. Κατά την εκεί επίσκεψη του, ο Πατριάρχης απένειμε στον Αρχηγό, τιμής ένεκεν, το «Χρυσό Λέοντα» του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.