ΗΠΑ: Τον Οκτώβριο οι δοκιμές του πρωτότυπου ERCA, ακόμη δεν αποφασίστηκε η αυτόματη γέμιση

US Army | Πυροβόλο M109A6 Paladin του Στρατού των ΗΠΑ εκτελεί αποστολή πυρός στο Δυτικό Αεροδρόμιο αλ Κιαράτ στο Ιράκ καθώς οι δυνάμεις του συνασπισμού προελαύνουν στην Μοσούλη.

Οι διοικητές του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) προετοιμάζονται για να αρχίσουν, αυτόν τον Οκτώβριο, τις δοκιμές του πρωτότυπου πυροβόλου διευρυμένου βεληνεκούς (Extended Range Cannon Artillery – ERCA) καθώς θα συνεχίζουν να εξετάζουν τις επιλογές για την εξέλιξη της αυτόματης γέμισης για το σύστημα.

Ο Συνταγματάρχης Τζον Ράφερτι, ο επικεφαλής της προσπαθείας εκσυγχρονισμού πυρών ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς (Long-Range Precision Fires) του Στρατού των ΗΠΑ, μίλησε την 16η Ιουλίου στους δημοσιογράφους σχετικά με τις μελλοντικές κατευθύνσεις στην εξέλιξη του ERCA. Μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Στρατός ανέθεσε στην BAE Systems σύμβαση αξίας $45 εκατομμυρίων για να βοηθήσει στην ενσωμάτωση του κρατικού πυροβόλου πάνω στο αυτοκινούμενο πυροβόλο Paladin M109A7.

“Οσο νωρίτερα την φέρουμε [την BAE Systems], τόσο το καλύτερο, [και] είναι προετοιμασμένοι να ξεκινήσουν να κάνουν αυτά τα πράγματα”, δήλωσε ο Συνταγματάρχης Ράφερτι.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία κατασκευάσει το όπλο στις εγκαταστάσεις της στην Υόρκη της Πενσιλβανία, το 1ο επαυξημένο πρωτότυπο ERCA θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο πύργο των 39-διαμετρημάτων με έναν που είναι 58-διαμετρημάτων, μήκος 30 ποδών ώστε να αυξηθεί το βεληνεκές της πλατφόρμας και ο ρυθμός βολής.

Ο Στρατός θα παραλάβει αυτό το πρώτο πρωτότυπο τον Οκτώβριο και “άμεσα” θα αρχίσει τις συνδυασμένες ερευνητικές δοκιμές μαζί με τη δοκιμή τεχνολογικής ετοιμότητας επιπέδου (TRL) 6 που θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο, εξήγησε ο Συνταγματάρχης Ράφερτι.

“Αν περάσει την αρχική ερευνητική δοκιμή και τη δοκιμή TRL 6, στη συνέχεια θα παραδοθεί [στον διευθυντή προγράμματος], και θα προχωρήσουν με την κατασκευή έξι ή εφτά επιπλέον πρωτοτύπων”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου η υπηρεσία θα διενεργεί επίσης δοκιμές πιστοποίησης πυρομαχικών.

Καθώς η υπηρεσία έχει το βλέμμα της στραμμένο προς την επερχόμενη δοκιμή του πρωτοτύπου ERCA, συνεχίζει να σχεδιάζει την απόκτηση της αυτόματης γέμισης για το σύστημα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής επαύξησης του πυροβόλου διευρυμένου βεληνεκούς, ο Στρατός σχεδιάζει να αναπτύξει την ικανότητα με την πρώτη Μοίρα ΠΒ το 2023 όμως χωρίς αυτόματη γέμιση. Ωστόσο, η αυτόματη γέμιση θα περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό της δεύτερης Μοίρας ΠΒ το 2024, σύμφωνα με τον Συνταγματάρχη Ράφερτι.

Βίντεο από τις δοκιμές του πυροβόλου ERCA.

Ashley Roque

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.