Εσθονοκροατική εταιρεία εξέλιξε σύστημα επίγνωσης κατάστασης για τεθωρακισμένα οχήματα

©Defensphere | Το σύστημα επίγνωσης κατάστασης της Defensphere θα παρέχει στα πληρώματα των τεθωρακισμένων οχημάτων εικόνα του πεδίου μάχης μέσα από τα θωρακισμένα τοιχώματα των οχημάτων.

Ένα σύστημα επίγνωσης κατάστασης που ανατρέπει τα έως τώρα γνωστά δεδομένα στα οχήματα μάχης εξελίχθηκε από την εταιρεία Defensphere, μια εσθονοκροατική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2021. Το σύστημα Vegvisir σχεδιάστηκε για να παρέχει στα πληρώματα των τεθωρακισμένων οχημάτων εικόνες του πεδίου μάχης μέσα από τα θωρακισμένα τοιχώματα των οχημάτων τους.

©Defensphere | Το Vegisir εξελίχθηκε σύμφωνα με τα στρατιωτικά πρότυπα του NATO

Η λύση Vegvisir, η οποία βασίζεται πάνω σε καινοτόμα συστήματα καμερών, αισθητήρων και αλγόριθμων που συνθέτουν τις εικόνες των καμερών, χρησιμοποιεί οθόνες προσαρτώμενες στο κεφάλι για να παρέχει μια επισκόπηση μικτής πραγματικότητας του τι συμβαίνει στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του οχήματος, αλλά και των αντικειμένων ενδιαφέροντος που βρίσκονται πολύ πιο μακριά, έως και 10 χιλιόμετρα από το όχημα.

©Defensphere | Η λύση Vegvisir χρησιμοποιεί οθόνες προσαρτώμενες στο κεφάλι για την παροχή επιτήρησης

Το Vegvisir σχεδιάστηκε για να παρέχει εικόνα στο προσωπικό διαφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων (αρμάτων, ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ και άλλων), δίνοντας τους τη δυνατότητα να παρατηρούν, να έχουν καλύτερο προσανατολισμό και να αντιδρούν ταχύτερα από τις παραδοσιακές λύσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα στα τεθωρακισμένα οχήματα.

©Defensphere | Το Vegvisir δημιουργεί οπτικό πεδίο 360ο με μια κάμερα και ένα σύστημα αισθητήρων τοποθετημένα πάνω στο τεθωρακισμένο όχημα.

Η παρατήρηση οπτικού πεδίου 360ο επιτυγχάνεται από μια κάμερα και ένα σύστημα αισθητήρων που τοποθετείται πάνω στο τεθωρακισμένο όχημα, επιτρέποντας σε όλο το πλήρωμα να δει σε πραγματικό χρόνο, ταυτόχρονες εικόνες, με ελάχιστο χρόνο απόκρισης, του περιβάλλοντος χώρου του οχήματος, σύμφωνα με την εταιρεία. Η πλατφόρμα «συνδυάζει τέσσερεις συμπληρωματικές στρώσεις αισθητήρων για να διασφαλιστεί η ορατότητα σε μια σειρά τακτικών καταστάσεων, τόσο την ημέρα και, με την χρήση θερμικών αισθητήρων, την νύχτα».

©Defensphere | Η λύση ενσωματώνεται και σε άλλες πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται μέσα στο πεδίο της μάχης

Το Vegvisir εξελίχθηκε σύμφωνα με τα στρατιωτικά πρότυπα του NATO επίσης ενσωματώνεται και σε άλλες πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται στο πεδίο της μάχης, όπως ανεπάνδρωτα επίγεια οχήματα, αυτόνομους αισθητήρες και συστήματα διαχείρισης πεδίου μάχης, σύμφωνα με το defence-blog.com.

Βίντεο: Παρουσίαση του Vegsivir
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.