Εθνική Φρουρά: Άσκηση διπλής ενεργείας στον αγώνα κατοικημένων τόπων

Την Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης στον αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών, Μονάδα του Τακτικού Συγκροτήματος 2ου Συντάγματος Πεζικού, διεξήγαγε στην περιοχή «ΣΕΛΕΜΑΝΙ», ΤΑΜΣ διπλής ενεργείας με την κωδική ονομασία «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΗΚΙΩΤΗΣ».

Με την συγκεκριμένη άσκηση ολοκληρώθηκε η 2η φάση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης στον αγώνα κατοικημένων τόπων, στο επίπεδο Τακτικού Συγκροτήματος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

  1. Ωραία δεν θα ήταν αν αντί ενός φαντάρου πίσω απ το πολυβόλο βρισκόταν μια οπτική συσκευή κι ένας μηχανισμός βολής, κι ο φαντάρος να βρισκόταν κάπου 10 ή κι 100 μέτρα μακρύτερα με το ταμπλετάκι του και μια οπτική ίνα που να καταλήγει στον σταθμό βολής?

    1. Δεν βολεύει καθως θα πρέπει να γεμίζει να οπλιζει κτλ.Υπάρχει ομως περισκόπιο οπτικό που χρησιμοποιεί ο Γερμανικός στρατός.

    2. Αυτός με τον τρίποδα τι ακριβώς κάνει, είναι ο στόχος ή βγαίνει φωτογραφίες για τη μάνα του. Σοβαρευτειτε.

  2. Eμένα μου θυμίζει αμερικανό πεζικάριο μέσα προς τέλος της δεκαετίας του 80 !! Βάλε αντί G3 M16 και τα πρώτα κράνoi Kevlar που φορούσε τότε ο Αμερικανός Στρατιώτης

    Κάποιος πρέπει να τους πει ότι έχουμε 2021 και έχουν αλλάξει πάρα πολλά μα πάρα πολλά !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.