Ομάδα της Δύναμης Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), συμμετείχε στην άσκηση “Olive Grove”, η οποία οργανώθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ιορδανία, από 14 Ιανουαρίου μέχρι 05 Φεβρουαρίου 2020.

Η ομάδα της ΕΦ αποτελείτο από 8 Καταδρομείς και σε συνεργασία με Βρετανούς και Ιορδανούς συναδέλφους τους, εκτέλεσαν ασκήσεις Επίθεσης Ομάδας – Διμοιρίας – Λόχου με πραγματικά πυρά, Πρώτες Βοήθειες Μάχης, Μεταφορά Τραυματία, Εκκαθαρίσεις Χαρακωμάτων και Επιχειρήσεις σε Κατοικημένη Περιοχή.

Οι Καταδρομείς της ΕΦ απέδειξαν ακόμα μια φορά την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την μαχητική ικανότητά τους, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον, όπως αυτό του εδάφους της Ιορδανίας, αποτέλεσμα της υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που λαμβάνουν εντός και εκτός Κύπρου, καθώς επίσης και τη δυνατότητα ανάληψης αποστολών και επιχειρησιακής λειτουργίας σε διεθνές περιβάλλον, όπου πέραν της γλώσσας ανακύπτουν και θέματα ορολογίας, τακτικής και διαφορετικών διαδικασιών.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: