Παράδοση καθηκόντων Διοικητή εν Πλω της Επιχείρησης «IRINI» από την Ελλάδα

Την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση Τάραντα της Ιταλίας η παράδοση καθηκόντων Διοικητού εν Πλω (COM FHQ) της επιχείρησης IRINI από τον Αρχιπλοίαρχο Θεόδωρο Μικρόπουλο ΠΝ στον Ιταλό Υποναύαρχο Stefano Frumento, παρουσία του Ιταλού Διοικητή της επιχείρησης Ναυάρχου Fabio Agostini.

https://youtu.be/Cngswr3Vvv4

Ο Αρχιπλοίαρχος Θεόδωρος Μικρόπουλος ΠΝ εκτέλεσε τα καθήκοντα Διοικητού εν Πλω (COM FHQ) της επιχείρησης IRINI κατά τους τελευταίους έξι μήνες, με πλοία έδρας Διοικητού διαδοχικά τη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ και τη Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ, υποστηριζόμενος από το Εν Πλω Επιτελείο της Επιχείρησης (FHQ), το οποίο μεταξύ άλλων στελεχώνεται και από 14 Έλληνες επιτελείς.

Επίσης από την Πέμπτη 01 Απριλίου 2021 ο Αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Μάγκος ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Επιτελάρχη στο Στρατηγείο της επιχείρησης IRINI στην Ρώμη από τον General Filippo Quagliato, και προβλέπεται να παραλάβει καθήκοντα Διοικητού εν Πλω (COM FHQ) μετά από 6 μήνες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.