Το Ευρωπαϊκό Σώμα Στρατού (Eurocorps) ανέλαβε τη διοίκηση της χερσαίας Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NFR) για το 2020 σε μια τελετή που έλαβε χώρα στο Στρασβούργο στην Γαλλία την 8η Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το αρχηγείου του πολυεθνικού σώματος στρατού στον ιστότοπο του.

Κατά την τελετή, ο Διοικητής της Συμμαχικής Χερσαίας Διοίκησης Σμύρνης, Αντιστράτηγος Τζόν Τόμσον του αμερικανικού Στρατού παρέδωσε την σημαία της NRF στον Διοικητή του Eurocorps, Αντιστράτηγο Λώρεντ Κολοτζιέγ του γαλλικού Στρατού.

Το Eurocorps ανέλαβε τη διοίκηση των επίγειων δυνάμεων NRF από το γερμανο-ολλανδικό σώμα, το οποίο είχε τη διοίκηση όλο το 2019.

Η Χερσαία Κοινή Δύναμη Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας (VJTF) της NFR για το 2020 θα διοικείται από την Πολωνία, η οποία παρέλαβε τη διοίκηση από την Γερμανία. Η Πολωνία παρέχει τον πυρήνα της VJTF για το 2020 με την 21η Ταξιαρχία Τυφεκίων Ποντχάλε, υποστηριζόμενη από μονάδες της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, της 3ης Πτέρυγας Μεταφορών, την Στρατονομία, το Σώμα Υλικού Πολέμου και ειδικούς της χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής και πυρηνικής (ΧΒΡΠ) άμυνας της χώρας, σύμφωνα με το NATO και το υπουργείο εθνικής άμυνας της Πολωνίας.

Στην ηγεσία της NRF, το Eurocorps είναι έτοιμο να διοικήσει και ελέγξει τις επίγειες δυνάμεις των NFR στην περίπτωση μιας κρίσης. Έτσι το Eurocorps έχει την ικανότητα να ηγηθεί 65000 στρατιωτών με πολύ μικρό χρόνο προειδοποίησης ολίγων ημερών. Η φάση επιφυλακής της NRF λήγει τον Ιανουάριο 2021.

©Eurocorps

Nicholas Fiorenza

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: