Το Καλοκαίρι θα αναπτυχθεί στο Σαχέλ η ευρωπαϊκή Ειδική Ομάδα “Takuba”

©Γαλλικό Υπ. Αμ. | Γαλλικές ειδικές δυνάμεις σε δράση εναντίον του Ντά'ες Σαχάρας.

Οι κυβερνήσεις του Βελγίου, Τσεχικής Δημοκρατίας, Δανίας, Εσθονίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Μάλι, Νίγηρα, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Πορτογαλίας, Σουηδίας και Ηνωμένου Βασιλείου έκαναν μια σημαντική κοινή δήλωση όπου ανήγγειλαν την ίδρυση της Ειδικής Ομάδας (TF) “Takuba” για να εκτελέσουν αποστολές στην Σαχέλ (λωρίδα γης νότια της ερήμου Σαχάρα) εναντίον του Ντά’ες στην Σαχάρα.

“Η Ειδική Ομάδα ‘Takuba’ θα αποτελείται κυρίως από ευρωπαϊκές ειδικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τα αναγκαία στοιχεία υποστήριξης. Θα είναι υπό τη διοίκηση της γαλλικής αποστολής καταστολής εξεγέρσεων ‘Barkhane’, άλλα θα διαθέτει υψηλό επίπεδο αυτονομίας. Θα εργαστεί στενά με την Μικτή Δύναμη G5 Sahel που αποτελείται από τάγματα της Μπουρκίνα Φάσο, του Τσαντ, του Μάλι, της Μαυριτανίας και του Νίγηρα”, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Η TF “Takuba” προβλέπεται να εισέλθει στην αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC) από το Καλοκαίρι του 2020 και αναμένεται να καταστεί επιχειρησιακά έτοιμη μέχρι τις αρχές του 2021. Η TF “Takuba” προβλέπεται να ενεργεί ταχέως και να προσαρμόζεται στις εξελισσόμενες απειλές που αποτελούν οι τρομοκρατικές ομάδες και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ταχεία ενίσχυση των τοπικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Jeremy Binnie

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.