Η τουρκική εταιρεία “Otokar”, μια θυγατρική του ομίλου “Koc”, παρουσίασε για πρώτη φορά το ερπυστριοφόρο σύστημα πυρών υποστήριξης “TULPAR” με πυροβόλο των 105mm στην μεγαλύτερη έκθεση αμυντικών βιομηχανιών της Ευρώπης “Eurosatory 2018” που λαμβάνει χώρα στο Παρίσι απο 11 ως 15 Ιουνίου. To ερπυστριοφόρο σκάφος του “TULPAR” έχει σχεδιαστεί ως μια πλατφόρμα οχήματος πολλαπλών αποστολών σε ό,τι αφορά τις ανάγκες των χειριστών σε διάφορες αποστολές.

Το ελαφρύ σύστημα υποστήριξης “TULPAR” ξεχωρίζει για την κινητικότητα, την ισχύ πυρός και την προστασία του. Το όχημα ειναι εφοδιασμένο με τον πύργο “CMI Cockerill 3105” με σύστημα αυτόματης γέμισης, ο οποίος μπορεί να βάλλει όλους τους τύπους των NATOϊκών πυρομαχικών και τον εκτοξευόμενο από πυροβόλο αντιαρματικό καθοδηγούμενο πύραυλο (“GLATGM”) “Falarick” με το πυροβόλο υψηλής πίεσης των 105 χιλιοστών. Το σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) με τα πλήρως σταθεροποιημένα σκοπευτικά ημέρας/νύχτας (θερμική απεικόνιση) και την λογική ταχείας διόρθωσης σύμπτωσης μεταξύ πυροβόλου – σκοπευτικού παρέχει υψηλή πιθανότητα προσβολής στόχου με το πρωτο βλήμα εναντίον στατικών και κινητών στόχων. Η ικανότητα “Hunter-Killer” που παρέχει την δυνατότητα εμπλοκής μονών ή πολλαπλών στόχων. Ο πύργος “CMI Cockeril 3105” διαθέτει διμελές πλήρωμα.

Το ελαφρύ τεθωρακισμένο όχημα πυρών υποστήριξης προσφέρει μια αποτελεσματική λύση για τις αποστολές όπου απαιτούν μεγαλη ισχύ πυρός και καταστροφική δύναμη. Χάρις στην υψηλή κινητικότητα του, το “TULPAR” μπορεί να επιχειρεί σε ποικιλόμορφα εδάφη όπου τα κύρια άρματα μάχης δεν μπορούν να επιχειρούν λόγου βάρους και μεγέθους, όπως γέφυρες και κατοικημένες περιοχές.

Το “TULPAR” διαθέτει τεχνολογία θωράκισης αρθρωτής σχεδίασης που διαμορφώνεται και διαβαθμίζεται ανάλογά με το επίπεδό επικινδυνότητας των απειλών όπως επίσης και καλύτερη προστασία από τις νάρκες στην κατηγορία του. Το “TULPAR” μπορεί να ενσωματωθεί με συστήματα ενεργής προστασίας (“APS”) και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τριμελές πλήρωμα (Αρχηγός, Οδηγός, Πυροβολητής) συν δυο άτομα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: