“Eurosatory”: H “Rheinmetall” παρουσίασε το ΤΟΜΑ “Lynx KF41”

©IHS Markit/Patrick Allen | Το ΤΟΜΑ “Lynx KF41” στην “Eurosatory 2018”

Η εταιρεία “Rheinmetall Defence” επέλεξε τη διεθνή έκθεση “Eurosatory” για να παρουσιάσει την τελευταία έκδοση του ιδιωτικά χρηματοδοτούμενου ερπυστριοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) “Lynx KF41”.

Το “KF41” ειναι εξοπλισμένο με τον νέο πύργο “Lance 20” που ειναι οπλισμένο με το πυροβόλο διπλής τροφοδοσίας “Wotan 35”, το οποίο βάλλει πυρομαχικά 35X288mm, και ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62mm. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του πύργου “Lance 20” ειναι ότι διαθέτει ένα ευπροσάρμοστο φορέα αποστολής τοποθετημένο σε κάθε πλευρά του, ο οποίος επιτρέπει την ενσωμάτωση υποσυστημάτων, συμπεριλαμβανομένων δύο αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων “Spike”, βλήματα “περιπλάνησης” (“loitering”) πέραν του οπτικού πεδίου, “UAV” ή μια συλλογή ηλεκτρονικού πολέμου.

Ένα ψηφιακό σύστημα ηλεκτρονικού πυρός (ΣΕΠ) ειναι ενσωματωμένο, όπως το σταθεροποιημένο ηλεκτροοπτικό σκοπευτικό σύστημα και το ακουστικό σύστημα εντοπισμού σκοπευτή της “Rheinmetall”, και μια ηλεκτρονική αρχιτεκτονική και ένα σύστημα διαχείρισης μάχης.

Το βασικό σκάφος ειναι από συγκολλημένο χάλυβα, στο οποίο ειναι τοποθετημένο ένα πακέτο αρθρωτής θωράκισης και εσωτερικές αντιθραυσματικές επενδύσεις. Η επιβίωση του πληρώματος ενισχύεται με την ενσωμάτωση ενός συστήματος ενεργής προστασίας “hard-kill” και το σύστημα πολυφασματικού προπετάσματος καπνού/απόκρυψης 360º “ROSY”.

Το “KF41” έχει μικτό βάρος οχήματος περίπου 44 τόνων, με μελλοντική επέκταση του στους 50 τόνους. Διαθέτει έναν πετρελαιοκινητήρα “Liebherr” που αποδίδει 1140 ίππους, συζευγμένο με ένα πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων “Renk”, το οποίο παρέχει την ανωτάτη ταχύτητα των 70χλμ/ωρα. Διαθέτει ένα ευπροσάρμοστο σύστημα ανάρτησης που κατασκευάστηκε από την αυστραλιανή εταιρεία “Supashock”.

Στα βασικά χαρακτηριστικά του “KF41” ειναι το κοινό σύστημα μετάδοσης κίνησης και το ευέλικτο σύστημα αποστολής, τα οποία επιτρέπουν στον τελικό χρήση να επαναδιαμορφώσει το όχημα μέσα σε οχτώ ώρες για να καλύψει τις μεταβαλλόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις του, όπως, σε ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, ασθενοφόρο, όχημα σημείου ελέγχου-διοίκησης και όχημα περισυλλογής.

Το πρωτο δείγμα του “Lynx” συμμετείχε στο διαγωνισμό για την προμήθεια της Τσεχικής Δημοκρατίας με 210 ΤΟΜΑ για την αντικατάσταση των υφιστάμενων οχημάτων “BMP-2” επίσης η “Rheinmetall” τροποποίησε το “Lynx” για να πληροί της απαιτήσεις του προγράμματος “Land 400 Phase 3” του αυστραλιανού στρατού.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

    1. Μπορεί να φτάσει στους 50 τόνους, δεν είναι κατασκευασμένο με προδιαγραφές για αερομεταφορά, έχει πολύ πιο ισχυρό οπλισμό, έχει πολύ μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο, έχει επανδρωμένο πύργο, μεταφέρει 8 άτομα ομάδα μάχης σε πολύ πιο άνετες συνθήκες, έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης, χρησιμοποιεί υποσυστήματα από υπάρχοντα οχήματα όπως το Pzh-2000, το Puma, χρησιμοποιεί κινητήρα του εμπορίου, η κατασκευή του είναι πιο φθηνή γιατί το όχημα δεν έχει προδιαγραφές για αερομεταφορά από το Α400Μ που έχει το Puma.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.