Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση της Εθνικής Φρουράς «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2019» ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.

Σκοπός της άσκησης ήταν η διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του Στρατεύματος με την ανάλογη εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα και σενάρια που ενέπλεξαν όλες τις μονάδες της ΕΦ στα τρία επίπεδα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος (ξηρά, θάλασσα και αέρα).

Η σχεδίαση και εκτέλεση της άσκησης βασίστηκε στη δημιουργία πληροφοριακού πλαισίου, με ιδιαίτερη έμφαση στη συλλογή, ανάλυση, διανομή των πληροφοριών και στη διατήρηση της φυσιογνωμίας του επιχειρησιακού περιβάλλοντος καθ’ όλη τη διάρκεια, αποσκοπώντας στην εκπαίδευση του προσωπικού επί ρεαλιστικής βάσης.

Στο πλαίσιο της Διακλαδικότητας και της Συνέργειας, η άσκηση περιελάμβανε συνδυασμό επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους και σώματα της Δύναμης, καθώς και τη συμμετοχή άλλων φορέων και υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας που εμπλέκονται με την Άμυνα.

Μέσω διαφόρων σεναρίων με θέματα την αντιμετώπιση συμβατικών και ασύμμετρων απειλών, εξετάστηκε η ορθολογιστική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, η οργάνωση του Επιτελείου σε επιχειρησιακές ομάδες σχεδίασης και συντονισμού, η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα στις ενέργειες εκτέλεσης των αποστολών και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα τύχουν επεξεργασίας για περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης.

Την άσκηση παρακολούθησε η Ιεραρχία της Εθνικής Φρουράς, με επισκέψεις σε περιοχές ευθύνης των Σχηματισμών και Μονάδων της, όπου παρακολούθησαν διάφορα σενάρια. Κατά τις επισκέψεις διαφάνηκε ο βαθμός ετοιμότητας και το επίπεδο μαχητικής ικανότητας της Δύναμης, καθώς και ο επαγγελματισμός, το υψηλό ηθικό και πνεύμα του Στρατεύματος.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ποιοτική περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΕΦ, για την παραγωγική και αποτελεσματική επιτελική εργασία των συμμετεχόντων και την λειτουργία όλου του προσωπικού στο πλαίσιο της Διακλαδικότητας και της Συνέργειας.

5 Σχόλια

  • jim40

   Εκτιμώ πως είναι εξομοιωτής νέας γενιάς σε φορέα πυραύλου. Οι δικοί μας είναι κατά πολύ παλαιότεροι και σε περισσότερα κομμάτια.

   Απάντηση
   • tsimuha

    Πρεπει να ειναι γαλλικος καθως ο AGDUS ειναι γερμανικος.
    Ελληνικο με τετοια «κεφαλη simulator» δεν εχω δει, δεν εχω δει δηλαδη ουτε την παλια που επικαλεισαι.

  • Ευστάθιος Παλαιολόγος

   Παρομοιο και πληρως συμβατο συστημα εχουν και οι ΗΟΤ

   Απάντηση
 1. tsimuha

  Θα πρεπει να εχει ομως μεγαλυτερη διαμετρο για να κουμπωνει στον σωληνα των HOT. (η να υπαρχει ανταπτορας).

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: