ΗΠΑ: F-35 χρησιμοποιήθηκαν ως αισθητήρες επίγειων Α/Α συστημάτων IAMD

Lockheed Martin Aeronautics Photo by Liz Lutz Job Reference Number: FP160149 Perkins Customer: Lowell Perkins, Media Products Event: AF-94 GV-1 Flight Aircraft: F-35 Pilot: LtCol Todd ‘Torch’ Lafortune Location: Fort Worth, TX Date: 03-15-2016 This images is PUBLIC RELEASE APPROVED per F-35 Communications

Ο κορυφαίος προμηθευτής αμυντικών συστημάτων του Πενταγώνου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) Lockheed Martin, ανακοίνωσε οτι τα νέα μαχητικά του αεριωθούμενα F-35 χρησιμοποιήθηκαν ως αεροπορικοί αισθητήρες για τον επιτυχημένο εντοπισμό, παρακολούθηση και την αναχαίτιση σχεδόν ταυτόχρονων αεροπορικών στόχων στο πεδίο βολών πυραύλων White Sands στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Η δοκιμή του Δεκεμβρίου 2019 σηματοδότησε την πρώτη φορά που αεροπλάνα F-35 χρησιμοποιήθηκαν ως αισθητήρες κατά τη διάρκεια βολής της ολοκληρωμένης αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας (IAMD) με πραγματικά πυρά με στόχους πολλαπλούς αεροπορικούς στόχους.

Η διασύνδεση των F-35 στο Σύστημα Διαχείρισης Μάχης (IBCS) της IAMD με το “αόρατο” σύστημα ζεύξης δεδομένων MADL (Multi – Function Advanced Data Link) παρείχε ενισχυμένη επίγνωση κατάστασης και ποιοτικά στοιχεία παρακολούθησης των όπλων για την προσβολή αεροπορικών στόχων. Για τον ελέγχο της επίδειξης χρησιμοποιήθηκε ο πειραματικός εξοπλισμός που αναπτύχθηκε απο την Lockheed Martin, μαζί με τον επίγειο σταθμό Harvest Lightning Ground Station και την συλλογή προσαρμογής (A-kit) του IBCS.

“Οι εξελιγμένοι αισθητήρες και η ικανότητα διασύνδεσης των F-35 τους επιτρέπουν να συλλέγουν, αναλύουν και διαμοιράζονται απρόσκοπτα σημαντικές πληροφορίες μαζι την μεικτή Στρατιωτική δύναμη μάχης για να ηγηθεί στις πολυχωρικές επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Γκρέγκ Ούλμερ, αντιπρόεδρος της Lockheed Martin και γενικός διευθυντής προγράμματος F-35. “Αυτή η δοκιμή αξιολόγησε την ικανότητα των F-35 να υπηρετούν ως αεροπορικοί αισθητήρες και να διευρύνουν το βεληνεκές των συστημάτων αναχαίτισης της IAMD”.

“Αυτήν η δοκιμή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τις πολυχωρικές μάχες αξιοποιώντας τα αεροπορικά μέσα για τον εντοπισμό και παρακολούθηση των απειλών που μπορούν να καταστραφούν απο επίγεια συστήματα δράσης (effectors). Αυτό επιδεικνύει την εντυπωσιακή ικανότητα καταστροφής απειλών που έχουν παραλλαχθεί-κρυφτεί στο έδαφος ή ήταν ανώτερες από τις ικανότητες εντοπισμού των επίγειων αισθητήρων λόγω του εδάφους ή της καμπυλότητας της Γης”, δήλωσε ο Τζέ Πίτμαν, αντιπρόεδρος ολοκληρωμένης δευτερεύουσας αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας στο τμήμα Πύραυλοι και Έλεγχος Πυρός της Lockheed Martin.

Αυτή η δοκιμή είναι η τελευταία σε μια σειρά επιτυχημένων δραστηριοτήτων που έχουν ως στόχο την παρουσίαση του ρόλου του F-35 ως το θεμέλιο της μεικτής δύναμης. H Lockheed Martin αναπτύσσει εξελισσόμενες τεχνολογίες που συνδέουν, διαμοιράζονται και μαθαίνουν να δημιουργούν ένα ολιστικό δίκτυο που παρέχει πρωτοφανή επίγνωση όγκου σε όλο το πεδίο μάχης και επιτρέπει τις πολυχωρικές επιχειρήσεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.