Νότια Κορέα: Εισήλθε σε υπηρεσία το F-35A

©Paul van der Linden

To Lockheed Martin F-35A εισήλθε στην ενεργό υπηρεσία της Αεροπορίας της Δημοκρατίας της Κορέας (RoKAF) έπειτα από τελετή στην πόλη Τσεονγκού, όπου έχει την έδρα της η 17η Πτέρυγα Μάχης της χώρας.

Το 2019, η Αεροπορία της Νοτίου Κορέας παρέλαβε συνολικά 13 στελθ μαχητικά F-35A και μέχρι το 2021 αναμένεται να έχει παραλάβει συνολικά 40.

Μετά από εκτεταμένους λειτουργικούς ελέγχους και αξιολόγηση, η αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC) υποδηλώνει ότι το F-35A -η εκδοσή συμβατικής προσγείωσης και απογείωσης του αεροσκάφους- είναι έτοιμο για περιορισμένη επιχειρησιακή χρήση. Αναλυτικά, τα F-35A της RoKAF σε διαμόρφωση IOC θα μπορούν να πετούν σε αποστολές απαγόρευσης, βασικής εγγύς αεροπορικής υποστήριξης και περιορισμένης καταστολής/καταστροφής των εχθρικών αεραμυνών. Αυτό, σημαίνει επίσης ότι η RoKAF διαθέτει επαρκώς εκπαιδευμένους πιλότους, τεχνικούς και υποστηρικτικό εξοπλισμό για να εκτελεί τέτοιου είδους αποστολές.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.