Το απόγευμα της 31ης Οκτωβρίου, ο Ανώτερος Συνταγματάρχης Γου Κιάν, γενικός διευθυντής του γραφείου ενημέρωσης υπουργείου εθνικής άμυνας (Υπ.Εθ.Α.) της Κίνας και εκπρόσωπος τύπου του Υπ.Εθ.Α., αποκάλυψε ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) της Κίνας θα χορηγήσει νέες στολές εκστρατείας διασπαστικού σχήματος και ατομικό εξοπλισμό μάχης διαδοχικά σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες όπως είχε προγραμματιστεί. Έχοντας ως βάση την παραλλαγή Type-07, έχουν εφαρμοστεί βελτιώσεις στην νέα στολή στα πεδία των χρωμάτων, των σχεδίων, των υφασμάτων και των στρατιωτικών εξαρτημάτων.

Η νέες στολές μάχης παραλλαγής, που φορούσαν οι Αξιωματικοί και Στρατιώτες που συμμετείχαν στην φετινή παρέλαση της Εθνικής Ημέρας, διέθεταν διαφορετικά σχέδια και χρώματα, οι οποίες μπορούν να διαχωριστούν σε πέντε κατηγορίες σύμφωνα με το περιβάλλον που θα χρειαστεί να ενσωματωθούν, συμπεριλαμβανόμενου του δάσους (woodland), αγριότοπου (wilderness), ζούγκλας (jungle), αστικού (city) και έρημου (desert), ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν στα διάφορα γεωμορφολογικά ανάγλυφα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Μεγεθύνετε την εικόνα και θα διαπιστώσετε ότι οι στολές είναι καλυμμένες με πολλές μικρές χρωματιστές κουκκίδες που μοιάζουν σαν αστέρια, οι οποίες προφανώς είναι μικρότερες από αυτές των ψηφιακών χρωματιστών περιοχών των παλιών στολών.

Πέραν τούτου, οι παραλλαγές νέου τύπου έχουν τρία κύρια χαρακτηριστικά:

Πρώτον, διαθέτουν καλύτερη απόκρυψη. Το νέο διασπαστικό σχέδιο μοιάζει σαν τον έναστρο ουρανό επειδή είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από απροσδιόριστα μικροσκοπικά ψηφιακά πλέγματα, τα οποία είναι πάρα πολύ λεπτεπίλεπτα σε σχέση με το παραδοσιακό σχέδιο παραλλαγής. Η νέα παραλλαγή θα δείχνει διαφορετική από μεγάλη απόσταση και διαφορετική από μικρή απόσταση στις αληθινές μάχες, όμως βλέποντας την από οποιαδήποτε απόσταση, καθιστά ευκολότερη την παράλλαξη του ανθρώπινου σώματος εντός του πεδίου μάχης, παρέχοντας πολύ καλύτερη απόκρυψη. Το αντίστοιχο κράνος, τα τακτικά χειρόκτια, το γιλέκο μάχης και τα στρατιωτικά άρβυλα διαθέτουν επίσης το ίδιο σχέδιο παραλλαγής, με σκοπό τη βελτίωση της απόκρυψης.

Δεύτερον, πλέον οι νέες στολές εκστρατείας παραλλαγής δεν θα διαχωρίζονται σύμφωνα με τον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντί αυτού, διαχωρίζονται σύμφωνα με τα υπάρχοντα εδάφη: δάσος (woodland), αγριότοπος (wilderness), ζούγκλα (jungle), αστικό (city) και έρημος (desert). Οι Στρατιώτες θα διαθέτουν τις ανάλογες στολές παραλλαγής σύμφωνα με το έδαφος των πεδίων επιχειρήσεων και αυτό σίγουρα θα μειώσει το υλικοτεχνικό άχθος και θα εγγυηθεί την αποτελεσματική εφαρμογή των επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την επικράτεια.

Τέλος, είναι περισσότερο πρακτικές. Επιπρόσθετα με την απόκρυψη, η νέες παραλλαγές έχουν επίσης καλύτερη πρακτικότητα. Ο stand up γιακάς θα είναι περισσότερος αντιανεμικός και θα προστατεύει από τις σκόνες (dustproof). Το πάνω μέρος του χιτωνίου θα ασφαλίζει με ένα φερμουάρ γρήγορου ανοίγματος, ώστε να εξυπηρετεί τους Στρατιώτες για να το φορούν ή να το βγάζουν μέσα σε σύντομο

χρονικό διάστημα. Τα θυλάκια (τσέπες) στήθους είναι σχεδιασμένα σε ακανόνιστο σχήμα με λοξή είσοδο θυλακίου ώστε να διευκολύνεται η τοποθέτηση υλικών στο πεδίο.

Επιπλέον, οι νέες στολές εκστρατείας διασπαστικού σχεδίου έχουν τα πεδία των διακριτικών βαθμών και ονοματεπωνύμου στο στήθος. Εν καιρώ επιχειρήσεων, ο βαθμός του Αξιωματικού ή Στρατιώτη δεν θα μπορεί να παρατηρηθεί από απόσταση αφότου αυτός/η πέσει κάτω, είναι πολύ βολικό για την απόκρυψη ή την ενέδρα. Ενώ εν καιρώ ειρήνης με τα εντυπωσιακά διακριτικά στο στήθος αυτός/η είναι πολύ εύκολο να αναγνωριστεί, και είναι πολύ βολικά στην χρήση.

Οι νέες στολές εκστρατείας παραλλαγής σχεδιάστηκαν και εξελίχθηκαν ανεξάρτητα από την Κίνα. Οι Κινέζοι Αξιωματικοί με τις νέες στολές στην φωτογραφία απονέμουν στρατιωτικό χαιρετισμό στον χώρο της στρατιωτικής παρέλασης για την 70η επέτειο ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με υψηλό φρόνημα, θετική και ανοδική στάση, επιδεικνύοντας στις χώρες σε όλον τον κόσμο το φρόνημα του Στρατού του PLA στην νέα εποχή.

Απόδοση/Μετάφραση απο το chinamil.com.cn για την Προέλαση.

6 Σχόλια

   • kakaouskia

    Καλησπέρα.

    Όσοι τύποι χρειάζονται. Η Κίνα και τεράστιο μέγεθος έχει, και στην Αφρική στέλνει αποστολές, και στον Ειρηνικό δραστηριοποιείται.

    Τι δηλαδή, θα φοράνε φαιοπράσινη παραλλαγή στη μέση μιας ερήμου;

    Ξέρεις πως φαίνονται οι στρατιώτες του ΕΣ στην Κύπρο όταν βγαίνουν για ασκήσεις κατακαλόκαιρα που όλα είναι κατάξερα;

   • Gunslinger32

    Καλησπέρα

    Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει 7 διαφορετικές παραλλαγές μόνο απο τους ξένους στρατούς, απο τα αμερικανά τις Woodland, DCU, MARPAT, ACUPAT, MCP και τους Άγγλους(η ΜΕΕΔ είχε την αγγλική DPM), αλλά αυτά είναι προνόμιο των «κομάντος» με «παγκόσμιο πεδίο εφαρμογής», σε αντίθεση με τον απλό στρατιώτη που θα πάει μόνο για «τουρισμό» σε άλλη χώρα, με περιβάλλον που ξεχωρίζει έντονα απο το ελληνικό.

 1. Kostas

  καλά οκ ότι πουν οι στρατηγοί του καναπεος

  καλά σου έκανε ο Φαίδων και το φυσάς και δεν κρυώνει

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: