Φιλιππίνες: Επανεργοποιήθηκε η 1η Επιλαρχία με Sabrah ASCOD, Pandur και M113

Στρατός Φιλιππίνων | Τελετή επανεργοποίησης της 1ης Επιλαρχίας

Ο Στρατός των Φιλιππίνων επανενεργοποίησε την 1η Επιλαρχία Τεθωρακισμένων της Μεραρχίας Τεθωρακισμένων “Pambato”, ενισχύοντας περαιτέρω τις δυνατότητές του στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων και μελλοντικών απειλών για την ασφάλεια της χώρας. Ο Αρχηγός Στρατού Αντιστράτηγος Romeo S. Brawner, Jr. ηγήθηκε των τελετών επανεργοποίησης της 1ης Επιλαρχίας (ΕΠΧΙΑΣ) Τεθωρακισμένων και παροπλισμού της 8ης Ίλης Αναγνωρίσεων (ΙΛΑΝ) στο Αρχηγείο της Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στο Στρατόπεδο O’Donnell στο Capas στην επαρχία Tarlac την 21η Απριλίου 2022. Μετά την ενεργοποίηση της 1ης ΕΠΧΙΑΣ, η 8η ΙΛΑΝ απενεργοποιήθηκε για να παρέχει τον πυρήνα της δύναμης προσωπικού της νέας μονάδας. Η ΕΠΧΙΑΣ έχει τις ρίζες της στην οργάνωση του 1ου Συντάγματος Ιππικού υπο την διοίκηση της 1ης Μεραρχίας Πεζικού του Στρατού το 1935.

Στρατός Φιλιππίνων | Τελετή επανεργοποίησης της 1ης Επιλαρχίας

«Ατενίζοντας το σύγχρονο επιχειρησιακό πεδίο, ο Στρατός των Φιλιππίνων επανεργοποίησε την 1η Επιλαρχία Τεθωρακισμένων για να παρέχει στις δυνάμεις του Πεζικού και του Μηχανοκίνητου Πεζικού μας με ικανότητες εξελιγμένων πυρών και να βελτιώνει τα επίπεδα προστασίας, ειδικά στη διεξαγωγή αποστολών έκτακτης ανάγκης, συνδυασμένων όπλων και διακλαδικών επιχειρήσεων της χώρας», δήλωσε ο Αρχηγός Στρατού. Επίσης, πρόσθεσε ότι η επανεργοποίηση της ΕΠΧΙΑΣ θα ενισχύσει τίς επιχειρησιακές δυνατότητες των μονάδων τεθωρακισμένων στη διεξαγωγή επιγείων επιχειρήσεων εναντίον των σημερινών και τις μελλοντικών απειλών.

Γραφείο ενημέρωσης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων Στρατού Φιλιππίνων | Ο Αρχηγός Στρατού των Φιλιππίνων Αντιστράτηγος Romeo Brawner Jr. (δεξιά) παραδίδει το πολεμικό λάβαρο της 1ης Επιλαρχίας στον Διοικητή Αντισυνταγματάρχη Don Frivaldo.

Ο Αντισυνταγματάρχης Don G. Frivaldo, που ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή της ΕΠΧΙΑΣ, κατά την τελετή επανεργοποίησης αποκάλυψε το πολεμικό λάβαρο της Μονάδας. Το προσωπικό της παροπλισμένης 8ης ΙΛΑΝ – το οποίο παρείχε υποστήριξη αναγνωρίσεων στην 103η Ταξιαρχία Πεζικού, της 1ης Μεραρχίας Πεζικού της οποίας η περιοχή ευθύνης καλύπτει το Λανάο ντελ Σουρ και τμήματα του Λανάο ντελ Νόρτε- θα αποτελέσουν τον «πυρήνα» της επανεργοποιημένης ΕΠΧΙΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ΙΛΑΝ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην νίκη του Στρατού εναντίον των τρομοκρατών, υπέρμαχών του Ντά’ες (ISIS), που επιτέθηκαν το Μαράουι το 2017.

Στρατός Φιλιππίνων | Τελετή επανεργοποίησης της 1ης Επιλαρχίας

Ο Στρατός των Φιλιππίνων ενεργοποίησε επισήμως την πρώτη Επιλαρχία Αρμάτων τον Σεπτέμβριο 1958 με μηχανοκίνητα μέσα που περιλάμβαναν αμερικανικά άρματα μάχης M4 Sherman. Η αρχική Επιλαρχία Αρμάτων απενεργοποιήθηκε τρία χρόνια αργότερα λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης των αρμάτων μάχης.

Η Επιλαρχία, η οποία προορίζεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίγεια άμυνα της χώρας, εκτός απο τα 44 ΤΟΜΠ M113, θα αποτελείται και από τα νεοαποκτηθέντα και επερχόμενα μέσα όπως 18 οχήματα πυρών υποστήριξης Sabrah ASCOD με πυροβόλο 105 χλστ, 10 τροχοφόρα 8X8 οχήματα πυρών υποστήριξης Pandur με πυροβόλο 105 χλστ, ένα διοικητικό όχημα, ένα όχημα περισυλλογής και έναν εξομοιωτή βολής που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου εκσυγχρονιστικού προγράμματος HORIZON 2 των φιλιππινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων και αναμένονται να παραληφθούν σύντομα.

Βίντεο: Τελετή επανεργοποίησης της 1ης Επιλαρχίας
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.