Η Διοίκηση Υποστήριξης των Φινλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων (FDF) υπέγραψε σύμβαση με την Saab για την παράδοση εκπαιδευτικών εξομοιωτών φορητού οπλισμού εκτιμώμενης αξίας περίπου €9 εκατομμυρίων, με τις πρώτες παραδόσεις πριν το τέλος του έτους.

Οι εξομοιωτές, που ειναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος FDT 2020, θα είναι το 2021 σε χρήσης πλήρους κλίμακας για την εκπαίδευση στη σκοπευτική δεινότητα και τις βασικές τεχνικές μάχης. Ο στόχος ειναι η παράδοση πιστοποιημένης εκπαίδευσης στους Φινλανδούς Στρατιώτες σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον κλειστού χώρου. Οι εξομοιωτές θα περιλαμβάνουν μοντέλα των όπλων που χρησιμοποιούνται στην Φινλανδία και εικονικό περιβάλλον που προσφέρει τη βάση για τις αναλύσεις του απολογισμού μετά την εκπαίδευση (AAR). Η Saab θα υποστηρίζει και συντηρεί το σύστημα για τρία έτη. Η εταιρεία προμηθεύει την FDF με το σύστημα εξομοίωσης KASI απο το 2006.

“Αυτη η παραγγελία ειναι ενα μεγάλο βήμα προόδου για το πρόσφατα αναπτυχθέν Εξομοιωτή Κλειστού Χώρου Επιγείων Επιχειρήσεων (GC IDT). Η Φινλανδία θα αποκτήσει ένα σύστημα εικονικής εκπαίδευσης που παρέχει πλάτος και βάθος, από την βασική εκπαίδευση στα σύνθετα σενάρια,” σχολίασε ο επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Εκπαίδευσης και Εξομοίωση της Saab, Οσα Θένγκστιομ.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: