Φινλανδία: Αγορά εξομοιωτή φορητού οπλισμού απο την Σουηδία

©Saab | Το σύστημα GGC IDT της Saab θα παραδοθεί στις φινλανδικές Αμυντικές Δυνάμεις πριν το τέλος αυτού του έτους

Η Διοίκηση Υποστήριξης των Φινλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων (FDF) υπέγραψε σύμβαση με την Saab για την παράδοση εκπαιδευτικών εξομοιωτών φορητού οπλισμού εκτιμώμενης αξίας περίπου €9 εκατομμυρίων, με τις πρώτες παραδόσεις πριν το τέλος του έτους.

Οι εξομοιωτές, που ειναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος FDT 2020, θα είναι το 2021 σε χρήσης πλήρους κλίμακας για την εκπαίδευση στη σκοπευτική δεινότητα και τις βασικές τεχνικές μάχης. Ο στόχος ειναι η παράδοση πιστοποιημένης εκπαίδευσης στους Φινλανδούς Στρατιώτες σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον κλειστού χώρου. Οι εξομοιωτές θα περιλαμβάνουν μοντέλα των όπλων που χρησιμοποιούνται στην Φινλανδία και εικονικό περιβάλλον που προσφέρει τη βάση για τις αναλύσεις του απολογισμού μετά την εκπαίδευση (AAR). Η Saab θα υποστηρίζει και συντηρεί το σύστημα για τρία έτη. Η εταιρεία προμηθεύει την FDF με το σύστημα εξομοίωσης KASI απο το 2006.

“Αυτη η παραγγελία ειναι ενα μεγάλο βήμα προόδου για το πρόσφατα αναπτυχθέν Εξομοιωτή Κλειστού Χώρου Επιγείων Επιχειρήσεων (GC IDT). Η Φινλανδία θα αποκτήσει ένα σύστημα εικονικής εκπαίδευσης που παρέχει πλάτος και βάθος, από την βασική εκπαίδευση στα σύνθετα σενάρια,” σχολίασε ο επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Εκπαίδευσης και Εξομοίωση της Saab, Οσα Θένγκστιομ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.